Άλλο ένα στιγμιότυπο της στρατιωτικής κατάρρευσης του Κιέβου: Αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα

Photo: Public domain
Η θεαματική "επιτυχία" της αντεπίθεσης του Κιέβου, η οποία αντηχούσε σε όλο τον γεωπολιτικό γαλαξία, προκάλεσε αναμενόμενα αυτό που όλοι όσοι είχαν μυαλό περίμεναν: έναν σκυλοκαβγά.

Pepe Escobar - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ελάτε στο σόου Zelensky-Zaluzhny - ειδικά μετά την επίσημη παραδοχή του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) ότι ο πόλεμος έχει "φτάσει σε αδιέξοδο" - κωδικός για το "έχουμε μπλέξει άσχημα". Αναφέρθηκε επίσης στην "άμυνα θέσης" - κωδικός για το "θα συνεχίσουμε να χάνουμε όλο και περισσότερα εδάφη".

Η σκυλομαχία ολοκληρώνεται με μαφιόζικες προεκτάσεις, όπως στο ότι ο 39χρονος βοηθός του Zaluzhny, Gennady Chistyakov, πυροδότησε "κατά λάθος" μια χειροβομβίδα που έλαβε ως δώρο, τραυμάτισε σοβαρά την κόρη του και ανατινάχθηκε δεόντως.

Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί εκ πρώτης όψεως ως ένα ακόμη τρελό σκίτσο τύπου Pulp Fiction, στο οποίο εμπλέκονται τα κορυφαία σκυλιά (χωρίς τον Winston Wolf να "λύνει προβλήματα"). Αλλά μεταφέρει ένα δυσοίωνο μήνυμα στον Zaluzhny: για άλλη μια φορά, σε στυλ Μαφίας, από εδώ και στο εξής θα πρέπει να προσέχει τους φίλους που φέρνουν δώρα.

Όσον αφορά την "αντεπίθεση", ο φάκελος, για όλους τους πρακτικούς σκοπούς, φαίνεται να έχει κλείσει. Δεν θα υπάρξει άλλη - γιατί δεν υπάρχουν πλέον όπλα, μέσα ή στρατεύματα για να την πραγματοποιήσουν, εκτός από τους περίεργους Ουκρανούς ηλικιωμένους πολίτες και τις ανυποψίαστες νοικοκυρές που κυνηγιούνται από τις "υπηρεσίες ασφαλείας" καθώς βγαίνουν από το σούπερ μάρκετ.

Μια ηθικο-ψυχολογική πανωλεθρία

Αυτό μας φέρνει σε ένα ακόμη στιγμιότυπο του τι πραγματικά συμβαίνει στις γραμμές του μετώπου. Το συνημμένο έγγραφο, πλήρως επαληθευμένο ως προς τη γνησιότητά του, είναι μια έκθεση στα μέσα Οκτωβρίου προς τον διοικητή του 10ου Σώματος Στρατού της AFU.


Η έκθεση αναφέρει ότι η 116η ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία είναι "ανίκανη να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις λόγω των υψηλών απωλειών και του μεγάλου αριθμού στρατιωτών που χρειάζονται ψυχολογική και ιατρική βοήθεια".

Η 116η ταξιαρχία έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή Ζαπορόζιε εδώ και 5 μήνες. Για 3 μήνες αποτελούσε μέρος του 10ου Σώματος Στρατού, "Tavriya".

Η έκθεση αναφέρει λεπτομερώς πως οι απώλειες της ταξιαρχίας είναι 94 νεκροί στρατιώτες, 1122 τραυματίες και 95 αγνοούμενοι. Αυτό αντιστοιχεί στο 25% του συνολικού αριθμού του προσωπικού. 

Όσον αφορά το ηθικό-ψυχολογικό μέτωπο, τουλάχιστον 153 στρατιώτες θεωρούνται ότι χρειάζονται άμεση ψυχολογική αποκατάσταση.

Αυτή η ταξιαρχία είναι μια αρκετά σημαντική μονάδα- αυτό που υπονοείται είναι πως μια ηθικο-ψυχολογική πανωλεθρία είναι πλέον ενσωματωμένη ως Σφάλμα Συστήματος στην καρδιά του ουκρανικού στρατού. Οι συνέπειες, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, θα είναι τρομερές.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η ροή των ξένων μισθοφόρων προς την AFU στερεύει. Δεν είναι περίεργο: μπείτε στην Τέλεια Καταιγίδα των ταξιαρχιών που αποδεκατίζονται πλήρως, των απερίγραπτων επιπέδων διαφθοράς και των καλύτερων ευκαιριών καριέρας στον αναζωπυρωμένο για πάντα πόλεμο στο Ισραήλ/Παλαιστίνη.

Οι πολίτες στο Χάρκοβο, για παράδειγμα, επιβεβαιώνουν ότι οι ξένοι μισθοφόροι που μιλούν πολωνικά ή αγγλικά είναι πλέον "σχεδόν αόρατοι".

Τίποτα από τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι τα πράγματα από εδώ και στο εξής θα είναι παιχνιδάκι για τη Ρωσία. Για παράδειγμα, ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη καταφέρει να καταστρέψει το ουκρανικό προγεφύρωμα στον Δνείπερο στη Χερσώνα.

Πιο κάτω, θα είναι όλο και πιο δύσκολο να εκδιώξει τους Ουκρανούς από το ανατολικό περιθώριο του Δνείπερου.

Τα ρωσικά στρατιωτικά μέσα ενημέρωσης, στο υψηλότερο επίπεδο, κάνουν ό,τι μπορούν για να εστιάζουν έντονα στις σοβαρές περιπτώσεις ανικανότητας του ρωσικού στρατού. Αυτό είναι το πολιτικό τους καθήκον - και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κύματος της κοινής γνώμης, που αναγκάζει τον ρωσικό στρατό να διορθώσει τα λάθη του και κυρίως να μην υποτιμά τον εχθρό.

Άλλωστε, αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμα - ανεξάρτητα από τη σκυλομαχία που μαίνεται τώρα στους διαδρόμους της εξουσίας στο Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail