Το Ισραήλ δήλωσε ότι θα αφήσει τις δυνάμεις του στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επιχείρηση

Israel Defense Forces
Freepen.gr - Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας θα παραμείνουν στη Λωρίδα της Γάζας μετά το τέλος της στρατιωτικής επιχείρησης, δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου Μαρκ Ρέγεφ σε συνέντευξή του στο CNN.

«Όταν αυτό τελειώσει και νικήσουμε τη Χαμάς, είναι πολύ σημαντικό να μην αναβιώσουν τρομοκρατικά στοιχεία, να μην αναβιώσει η Χαμάς […] Πρέπει να υπάρχει παρουσία των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας», είπε.

Παράλληλα, ο Ρεγκέβ τόνισε πως το Ισραήλ δεν σχεδιάζει να καταλάβει τον παλαιστινιακό θύλακα, ούτε σκοπεύει να αναλάβει τη διαχείριση αυτού του εδάφους.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο, το Ισραήλ ενδιαφέρεται να δημιουργήσει νέες συνθήκες υπό τις οποίες οι κάτοικοι της Γάζας θα μπορούν να κυβερνούν οι ίδιοι την επικράτειά τους και θα μπορούσε να παρασχεθεί διεθνής υποστήριξη για την αποκατάστασή της. Ταυτόχρονα, ο Ρεγκέβ εξέφρασε την ελπίδα πως θα καταστεί δυνατή η εμπλοκή των αραβικών χωρών στην αποκατάσταση της «αποστρατιωτικοποιημένης» Λωρίδας της Γάζας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail