Πρώην αξιωματικός πληροφοριών των ΗΠΑ: Η Ουκρανία μπορεί να χάσει άλλες πέντε περιοχές

Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Η Ρωσία θα μπορούσε να απελευθερώσει άλλες πέντε περιοχές της Ουκρανίας, γράφει ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter σε άρθρο του για το Consortium News.

«Η Μόσχα στέλνει ένα μήνυμα ότι η Ρωσία, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια του ρωσικού πληθυσμού στην ανατολική Ουκρανία, μπορεί να ξεκινήσει τις δικές της επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα άλλες πέντε περιοχές της Ουκρανίας να περάσουν υπό ρωσικό έλεγχο» σημειώνει.

Ως παράδειγμα, ο Ritter ανέφερε την κατάσταση στο Kupyansk της περιοχής Kharkov, όπου ο ρωσικός στρατός επιδιώκει να δημιουργήσει άλλο ένα μισό καζάνι [περικύκλωση] που θα αναγκάσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είτε να υποχωρήσουν είτε να στείλουν στρατεύματα από τα οποία δεν έχει απομείνει τίποτα ανοίγοντας ένα άλλο τμήμα του μετώπου για ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, πρόσθεσε, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, μέσω των δηλώσεών τους, άρχισαν σταδιακά να προετοιμάζουν τους Αμερικανούς για το γεγονός ότι η κατάσταση στο μέτωπο αναπτύσσεται εναντίον της Ουκρανίας. 

«Κάτι συμβαίνει στη γραμμή επαφής μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η οποία έχει τον Kirby να προσπαθεί απεγνωσμένα να προετοιμάσει το αμερικανικό κοινό για ορισμένα σημαντικά γεγονότα στο πεδίο της μάχης που διαμορφώνονται αποκλειστικά υπέρ της Ρωσίας», τόνισε ο πρώην αξιωματικός των πληροφοριών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail