Ρετζέπ Ερντογάν, Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος αρχίζει

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος πρόκειται να ξεκινήσει, όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, δήλωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

«Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή θα προκαλέσουν την επέκταση των εχθροπραξιών σε άλλες περιοχές του κόσμου», είπε ο ηγέτης της ΛΔΚ.

Ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε επίσης ότι η απόφαση του Ισραήλ να ξεκινήσει τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας στις 27 Οκτωβρίου κλιμάκωσε ακόμη περισσότερο τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με τον ίδιο, «όλη η περιοχή θα εκραγεί» και «μη περιφερειακοί παίκτες» θα συμμετάσχουν στον πόλεμο.

Το Ισραήλ βομβαρδίστηκε ξανά από το έδαφος του Λιβάνου, ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) στο κανάλι τους στο Telegram.

Οι εκτοξεύσεις καταγράφηκαν από την επικράτεια του Λιβάνου προς το βόρειο τμήμα του Ισραήλ, την περιοχή Ζαρίτ. Οι Ισραηλινοί πυροβόλησαν. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, ούτε ζημιές προκλήθηκαν στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ ξεκίνησε μια νέα φάση στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας το Σάββατο 28 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant , οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν μέχρι να ληφθούν περαιτέρω εντολές. Ο επικεφαλής του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε επίσης επιθέσεις κατά της Χαμάς σε όλα τα επίπεδα.

Η Τουρκία να κηρύξει το Ισραήλ εγκληματία πολέμου

Η Τουρκία θα κηρύξει το Ισραήλ εγκληματία πολέμου, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ερντογάν σε μια μαζική συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ερντογάν αποκάλεσε το Ισραήλ «κατακτητή» των παλαιστινιακών εδαφών, εφιστώντας την προσοχή στα σύνορα του 1947.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την κρίση στη Γάζα «σφαγή» και απέδωσε την ευθύνη για αυτήν στη Δύση.

«Όλοι γνωρίζουν ότι το Ισραήλ είναι απλώς ένα πιόνι στην περιοχή που θα θυσιαστεί όταν έρθει η κατάλληλη μέρα».

«Είπα πως η Χαμάς δεν ήταν τρομοκρατική οργάνωση και το Ισραήλ ανησυχούσε πολύ για αυτό».

Αυτοί που «έχυσαν κροκοδείλια δάκρυα» για τα θύματα στην Ουκρανία χθες παρακολουθούν σιωπηλά χιλιάδες αθώα παιδιά να πεθαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα.

"Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, αλλά πού είναι η δικαιοσύνη; Αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι άμυνα - αυτό είναι ανοιχτό και βδελυρό αίμα", είπε ο Ρετζέπ Ερντογάν.

Το Ισραήλ αποφάσισε να ανακαλέσει τους διπλωματικούς του εκπροσώπους από την Τουρκία - δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν.

Οι Παλαιστίνιοι δε θα εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στη Ρωσία Abdel Hafez Nofal δήλωσε στο TASS: 

  • Η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ θα εμπλέξει κι άλλες χώρες στον πόλεμο.
  • Οι Παλαιστίνιοι δεν θα εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας. Δεν θα πάνε στα λεγόμενα στρατόπεδα στην Αίγυπτο.
  • Το θέμα της εκκένωσης των Ρώσων από τη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει ακόμη επιλυθεί, αλλά η παλαιστινιακή πλευρά εργάζεται για αυτό το θέμα μαζί με τη Μόσχα.
  • Δεν υπάρχει ακόμη πρόοδος στο θέμα της απελευθέρωσης ομήρων. Το Ιράν και το Κατάρ συνεχίζουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.
  • Οι ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 27-28 Οκτωβρίου οδήγησαν σε μεγάλες καταστροφές και θύματα.
  • Ο Μαχμούντ Αμπάς υποστηρίζει τουλάχιστον μια προσωρινή διακοπή των εχθροπραξιών. δεν αποκλείει τις διαπραγματεύσεις στη συνέχεια.

5.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί συμμετείχαν στην χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ κατά της Γάζας την Παρασκευή — μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο Tasnim επικαλούμενο πηγές του. Το Πεντάγωνο αργότερα διέψευσε τέτοιες αναφορές.

Ο Έλον Μασκ είπε ότι οι δορυφορικές υπηρεσίες Starlink θα παρέχονται σε διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς αρωγής στη Λωρίδα της Γάζας

Η Ρωσία ενάντια σε περιπετειώδεις αποφάσεις

Δηλώσεις του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών:

  • Στις 28 Οκτωβρίου, το Ισραήλ ξεκίνησε μια χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, η αντιπαράθεση έφτασε σε ένα νέο στάδιο κλιμάκωσης.
  • Η Ρωσική Ομοσπονδία ζητά την εδραίωση συλλογικών βημάτων για την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας μεταξύ των μερών στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
  • Η Ρωσία συμβάλλει στην επίτευξη ειρηνικής επίλυσης της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, μεταξύ άλλων μέσω προσπαθειών διαμεσολάβησης.
  • Η Ρωσική Ομοσπονδία προειδοποιεί για περιπετειώδεις αποφάσεις όσων μπαίνουν στον πειρασμό να πυροδοτήσουν έναν άλλο μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ: Αυτή είναι μια στιγμή αλήθειας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

"Αυτή η κατάσταση πρέπει να αντιστραφεί. Επαναλαμβάνω την έντονη έκκλησή μου για άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός, μαζί με την άνευ όρων απελευθέρωση ομήρων και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο επίπεδο που αντιστοιχεί στις δραματικές ανάγκες του λαού στη Γάζα, όπου μια ανθρωπιστική καταστροφή ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας.

"Θέλω να επαναλάβω αυτό που είπα χθες. Αυτή είναι η στιγμή της αλήθειας. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους".

Το Ισραήλ θα αναθεωρήσει τη συνεργασία στο πλαίσιο του ΟΗΕ

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Ρωσία Αλεξάντερ Μπεν Ζβι είπε στο TASS:

  1. Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την επιχείρηση στη Γάζα «από αέρος, ξηρά και θάλασσα».
  2. Το Ισραήλ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.
  3. Το Ισραήλ δε θα αποχωρήσει από τον ΟΗΕ, αλλά μπορεί να αναθεωρήσει τη συνεργασία εντός του οργανισμού.
  4. Το Ισραήλ δε διαπραγματεύτηκε με τη Χαμάς για τους ομήρους.
  5. Το Ισραήλ έχει πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι η Χαμάς έχει εκατομμύρια λίτρα καυσίμων.
  6. Το Ισραήλ συνεχίζει να παρέχει νερό στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Ομάδες πολιτοφυλακής που επιτίθενται σε αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία λειτουργούν ανεξάρτητα από το Ιράν, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

"Δε λαμβάνουν εντολές ή οδηγίες από εμάς. Η αμερικανική πλευρά ισχυρίζεται πως συνδέονται με το Ιράν. Αλλά αυτές οι ομάδες αποφασίζουν ανεξάρτητα τι θα κάνουν", είπε.


Ο υπουργός είπε επίσης ότι ζήτησε από τη Χαμάς να απελευθερώσει αμάχους ομήρους που συνέλαβαν οι μαχητές της Χαμάς κατά τη διάρκεια επιθέσεων στο Ισραήλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail