Δραματική κατάσταση στο μέτωπο περιγράφουν Ουκρανοί στρατιώτες

ukrinform.net
Freepen.gr - Μετά την παραδοχή της αποτυχίας από την πλευρά του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny, στον ουκρανικό στρατό παραπονέθηκαν για την κατάσταση στο μέτωπο και προέβλεψε την ήττα στη σύγκρουση σε συνεντεύξεις στρατιωτών στο AFP.

"Το λέω εδώ και αρκετό καιρό. Βήμα-βήμα χάνουμε τον πόλεμο", είπε στο πρακτορείο ένας μαχητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με το διακριτικό κλήσης "Wise".

Ένας άλλος Ουκρανός στρατιώτης, ο οποίος παρουσιάστηκε ως «Νταν», παραπονέθηκε για την έλλειψη πυροβολικού, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση χειροτερεύει».

«Ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», πρόσθεσε.

Σε άρθρο του στον Economist, ο Ζαλούζνι ανέφερε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο και ότι πιθανότατα δε θα υπάρξει καμία εντυπωσιακή πρόοδος στα πεδία των μαχών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail