Ερντογάν: «Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, είναι μια ομάδα μουτζαχεντίν που υπερασπίζεται τα εδάφη της»

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική ομάδα αλλά μια πατριωτική οργάνωση που υπερασπίζεται τον λαό της και υποσχέθηκε να μην επισκεφθεί το Ισραήλ καθώς η Τουρκία απομακρύνεται περαιτέρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το Ισραήλ μπορεί να δει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση μαζί με τη Δύση. Η Δύση σου χρωστάει πολλά. Αλλά η Τουρκία δεν σου χρωστάει τίποτα», είπε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του κοινοβουλευτικού του κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (AK).

«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, είναι μια ομάδα μουτζαχεντίν που υπερασπίζεται τα εδάφη της», πρόσθεσε σε σχέση με τη σφαγή περισσότερων από 1.300 Ισραηλινών αμάχων σε μια αιφνιδιαστική επίθεση στις 7 Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος δέχτηκε χειροκροτήματα από τους βουλευτές του κόμματός του για τις παρατηρήσεις του.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ότι ακυρώνει μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο Ισραήλ λόγω της, όπως τη χαρακτήρισε, «απάνθρωπης» επίθεσης αντιποίνων κατά της Γάζας.

«Είχαμε ένα έργο να πάμε στο Ισραήλ, αλλά ακυρώθηκε, δε θα πάμε», είπε.

«Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα είναι μια κατάσταση που πιστοποιεί τόσο φόνο όσο και ψυχική ασθένεια, τόσο για αυτούς που τον πραγματοποιούν όσο και για εκείνους που τον υποστηρίζουν», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail