Ορμώντας στην Καταστροφή

pixabay / doctor-a
Το καθεστώς Μπάιντεν αρνείται να υπερασπιστεί τα σύνορα των ΗΠΑ, αλλά δε διστάζει να βιάσει τις ομάδες κρούσης των αεροπλανοφόρων και την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία των ΗΠΑ για να υπερασπιστεί τα σύνορα του Ισραήλ. «Έχουμε την πλάτη του Ισραήλ», διακηρύσσει ασταμάτητα ο Εβραίος υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής. «Η Αμερική μπορεί να αντέξει οικονομικά δύο πολέμους», διακηρύσσει ο Εβραίος υπουργός Οικονομικών της Αμερικής. Αλλά ξεχάστε την προστασία των συνόρων μας και τα βάρη για τους Αμερικανούς φορολογούμενους.

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Φαίνεται ότι η κυβέρνησή μας έχει αιχμαλωτιστεί και διακινδυνεύει τη ζωή και την ευημερία μας προς το συμφέρον μιας άλλης χώρας.

Φαίνεται πως όλοι στην Ουάσιγκτον, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί, ειδικά Ρεπουμπλικάνοι, έχουν έντονο πολεμικό πυρετό. Ενώ η Ουάσιγκτον κλιμάκωσε γρήγορα τη σύγκρουση αναπτύσσοντας αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα, Λίντσεϊ Γκράχαμ, κατηγορεί για την κλιμάκωση το Ιράν και απειλεί: «αν κλιμακώσεις αυτόν τον πόλεμο, ερχόμαστε για σένα». Ο Γκράχαμ συνεχίζει τις απειλές του, στο όνομά μας, προς το Ιράν λέγοντας ότι οι ΗΠΑ «θα βγάλουν το Ιράν έξω από την πετρελαϊκή επιχείρηση». Όπως το Ισραήλ και οι εβραιοαμερικανοί νεοσυντηρητικοί, στόχος του Γκράχαμ είναι η λιβανική πολιτοφυλακή, η Χεζμπολάχ: «Είμαι έτοιμος να χρησιμοποιήσω στρατιωτική δύναμη για να καταστρέψω την πηγή χρηματοδότησης της Χαμάς και της Χεζμπολάχ».

Ένας άλλος Ρεπουμπλικανός της Βουλής των Αντιπροσώπων, αυτός από το Τέξας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ ΜακΚόλ, λέει πως συντάσσει νομοθεσία για την εξουσία να δεσμεύσει τον αμερικανικό στρατό στον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης.

Αυτό που βλέπουμε είναι Ρεπουμπλικάνοι που είναι τόσο ακραίοι όσο η Χαμάς. Είναι αληθινή αυτή η παραφροσύνη ή είναι αυτή η επίδειξη, έχοντας κατά νου τη χρηματοδότηση της πολιτικής εκστρατείας, για το σύμπλεγμα στρατού/ασφάλειας των ΗΠΑ που θα ωφεληθεί πολύ από την Αμερική που «αντέχει δύο πολέμους;».

Γινόμαστε επίσης μάρτυρες της ολοκληρωτικής αποτυχίας της δυτικής ηγεσίας, όχι μόνο στην Ουάσιγκτον αλλά σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο. Αντί να κλιμακώσει την κατάσταση στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις, η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να είχε χρησιμοποιήσει τα γραφεία της για να ηρεμήσει τα πράγματα. Γιατί η Ουάσιγκτον δεν ηρεμούσε την κατάσταση αντί να την τινάξει στον αέρα;

Αυτός ο ιστότοπος — https://www.moonofalabama.org/2023/10/us-deploys-large-force-eyes-on-syria.html — εικάζει ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ που συσσωρεύονται στην εμπόλεμη ζώνη είναι ένας «πολεμικός στόλος». σκοπός του οποίου είναι να φέρει επιτέλους την αλλαγή καθεστώτος στη Συρία και να εκδιώξει τους Ρώσους σε μια πράξη εκδίκησης γιατί εμπόδισαν την προγραμματισμένη ανατροπή της κυβέρνησης Άσαντ από τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Μπορώ να καταλάβω ότι οι νεοσυντηρητικοί του καθεστώτος Μπάιντεν θέλουν να συνεχίσουν την πολιτική τους για εκκαθάριση της Μέσης Ανατολής για την ισραηλινή επέκταση, αλλά πόσο ασφαλές είναι να υποθέσουμε ότι ο Πούτιν θα σκάσει με την ουρά του ανάμεσα στα πόδια του; Αυτό θα τελείωνε τον Πούτιν ως ηγέτη του κόσμου των αντιφρονούντων και πιθανότατα θα τον τελείωνε και στη Ρωσία. Μια επίδειξη ρωσικής δειλίας θα προκαλούσε σίγουρα μια κλιμάκωση της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Φαίνεται βέβαιο πως μια επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία θα οδηγήσει σε στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Οι Ισραηλινοί σφαγιάζουν Παλαιστίνιους και κλέβουν τη χώρα τους σιγά σιγά από το 1947 και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα γι' αυτό. Ο ΟΗΕ εγκρίνει ψηφίσματα, αλλά οι ΗΠΑ ασκούν βέτο. Έτσι, αυτή την τελευταία φορά ο Νετανιάχου δεν περιμένει καμία αντιπολίτευση, πράγματι, περιμένει βοήθεια από τις ΗΠΑ και την αυτοκρατορία τους στη διάπραξη των εγκλημάτων πολέμου του.

Είναι σαφές για μένα ότι η κατάσταση είναι γεμάτη από λάθος υπολογισμούς. Η Χεζμπολάχ ταιριάζει με το Ισραήλ. Πράγματι, η πολιτοφυλακή έχει νικήσει δύο φορές τον περίφημο ισραηλινό στρατό και τους έχει εκδιώξει από τον Λίβανο παρά την αεροπορική δύναμη του Ισραήλ. Ο στρατός της Συρίας σκληραίνει τη μάχη από τη μάχη με τους μισθοφόρους που έστειλε η Ουάσιγκτον για να ανατρέψουν τον Άσαντ. Όπως η Χεζμπολάχ και η Χαμάς, το Ιράν έχει θέρμη και μεγάλο αριθμό πυραύλων που μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ. Εάν, όπως υποστηρίζεται, 5.000 πύραυλοι της Χαμάς κατέκλυσαν τον Σιδηρούν Θόλο [Iron Dome] του Ισραήλ, ο Σιδηρού Θόλος δεν έχει καμία πιθανότητα έναντι 100.000 ή 200.000 πυραύλων.

Εάν ο ισραηλινός στρατός σταλεί στη Γάζα, η Χαμάς θα τον κρατήσει εκεί και το Ισραήλ κινδυνεύει να κατακλυστεί από τη Χεζμπολάχ, τη Συρία και το Ιράκ και το Ιράν αν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Αντιμέτωπη με την ήττα του Ισραήλ, η Ουάσιγκτον θα δεσμεύσει τις δυνάμεις της με καταστροφικές συνέπειες.

Βιώνουμε από την πλευρά του Ισραήλ και των ΗΠΑ μια πλήρη έλλειψη κρίσης. Οι κίνδυνοι αγνοούνται. Αρχίζει να μοιάζει με τον Αρμαγεδδώνα που περιγράφει η Αποκάλυψη.

Το πρόβλημα για την ανθρωπότητα είναι ότι έχει αναπτύξει όπλα που είναι ικανά να καταστρέψουν όλη τη ζωή, και αυτά τα όπλα βρίσκονται στα χέρια συναισθηματικών ανθρώπων ανίκανων για συγκράτηση και λογική.

Ανησυχώ και συνεχίζω να ανησυχώ για το ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία βγήκε εκτός ελέγχου. Η κατάσταση που αναπτύσσεται στη Μέση Ανατολή είναι πιο επικίνδυνη. Δεν φαίνεται να υπάρχει επαρκής αναγνώριση αυτού του κινδύνου. Η πολεμική προπαγάνδα από τα θεσμικά όργανα είναι ακραία και τυφλώνει τους ανθρώπους στην πραγματικότητα. Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία πιστεύουν πως έχουν τον έλεγχο, αλλά δεν έχουν.

Πιθανώς η Ρωσία θα μπορούσε να αποτρέψει μια ευρύτερη σύγκρουση αυξάνοντας την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, αλλά ο Πούτιν δεν είναι προορατικός.

Θα μου πείτε, πού είναι οι ηγέτες για να αποτρέψουν μια καταστροφή;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail