Οι ΗΠΑ κινούνται προς τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν κρύβει τις απώλειες των ΗΠΑ

Ενώ η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στον πόλεμο που μαίνεται μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Χεζμπολάχ αναθερμαίνεται. Από τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και τα επακόλουθα αντίποινα του Ισραήλ, οι στρατιωτικές βάσεις και τα φυλάκια των ΗΠΑ στη Συρία και το Ιράκ αντιμετωπίζουν καθημερινά επιθέσεις με ρουκέτες, πυραύλους και όλμους. 

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Έμαθα σήμερα από κάποιον που επισκέπτεται τακτικά το Ιατρικό Κέντρο Walter Reed στην Bethesda του Maryland ότι οι θάλαμοι γεμίζουν με αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που τραυματίστηκε στις πρόσφατες επιθέσεις στις βάσεις αυτές. Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Άμυνας εργάζονται ενεργά για να αποσιωπήσουν αυτές τις πληροφορίες, προφανώς από φόβο πως η αμερικανική κοινή γνώμη θα ανατριχιάσει στην είδηση των απωλειών και θα εντείνει την πίεση για να φύγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από το Ιράκ και τη Συρία.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Νασράλα ήταν πολύ σαφής στο κήρυγμά του πριν από μια εβδομάδα (Παρασκευή) ότι αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιτεθούν στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο και τη Συρία, η Χεζμπολάχ θα προβεί σε αντίποινα. Η New York Post μόλις ανέφερε πως αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν μια ιρανική βάση αποθήκευσης όπλων στη Συρία:

Πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ έπληξαν μια εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων που χρησιμοποιείται από το Ιράν και τους αντιπροσώπους του στην ανατολική Συρία, λίγο μετά την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper από τις υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη δυνάμεις των Χούτι στην Υεμένη.

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσε ότι η επίθεση ήταν απάντηση σε περισσότερες από τρεις δεκάδες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ιράκ και τη Συρία από τις 17 Οκτωβρίου . . .

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ορκιστεί να μην εμπλακεί σε άμεση μάχη εκ μέρους του Ισραήλ, αλλά οι αμερικανικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή σε μια αποστολή κατά του ISIS, ενώ το Πεντάγωνο έστειλε δύο ομάδες κρούσης αεροπλανοφόρων στην ανατολική Μεσόγειο μετά την άγρια επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, από την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι - μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 33 Αμερικανοί. 

Αυτό δεν ήταν ένα στρατηγικό πλήγμα για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ. Πρόκειται για ένα χτύπημα " tit-for-tat" που είναι βέβαιο ότι θα εμπνεύσει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ να κλιμακώσουν τις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών βάσεων στη Συρία και το Ιράκ και να πραγματοποιήσουν περισσότερα χτυπήματα εναντίον ισραηλινών θέσεων στο βόρειο Ισραήλ. Η μάχη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Χεζμπολάχ κλιμακώνεται και δεν υπάρχουν ενδείξεις πως καμία από τις δύο πλευρές είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει. Ο Νασράλα πρόκειται να κάνει νέο κήρυγμα το Σάββατο και αναμένεται να αναφερθεί στις πρόσφατες επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ και των αμάχων στο Λίβανο.

Εν τω μεταξύ, ο πόλεμος μαίνεται στη Γάζα, με τόσο τις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις όσο και τη Χαμάς και την PIJ (Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ) να δηλώνουν επιτυχίες. Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz διατηρεί έναν κατάλογο με τους νεκρούς του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου. Μπορείτε να δείτε τη λίστα εδώ. Το Quds News Network ανέφερε σήμερα ότι η πλειονότητα των καταγεγραμμένων είναι ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό.

Το Ισραήλ έχει σαφές πλεονέκτημα σε άρματα μάχης και αεροπορική δύναμη. Η Χαμάς έχει το πλεονέκτημα ότι πολεμάει στο έδαφός της. Νομίζω ότι θα περάσουν εβδομάδες πριν μάθουμε την πραγματική ιστορία των απωλειών που υπέστησαν σε αυτή τη φρίκη. Τούτου λεχθέντος, φαίνεται πως το Ισραήλ κάνει το ίδιο πράγμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες - προσπαθεί να αποκρύψει την πραγματική έκταση των απωλειών του. Το Quds News Network δημοσίευσε αυτό στο Χ σήμερα:


Το Ισραήλ αντιμετωπίζει αυξανόμενες διεθνείς διπλωματικές πιέσεις, μεταξύ άλλων και από την κυβέρνηση Μπάιντεν.Όλα τα κράτη BRICS, με εξαίρεση την Ινδία, καταδικάζουν τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς του Ισραήλ ως έγκλημα πολέμου και ζητούν κατάπαυση του πυρός.Ο Νετανιάχου, μέχρι στιγμής, αρνείται να υποχωρήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail