Η Ρωσία εκδικείται την επίθεση στην Κριμαία με καταστροφικά χτυπήματα σε όλη την Ουκρανία

Freepen.gr - Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε μια μαζική ανταλλαγή χτυπημάτων στα μετόπισθεν μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Στις 4 Νοεμβρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν το αποφασιστικό χτύπημα με πυραύλους Storm Shadow στην Κριμαία. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά 15 πύραυλοι στόχευσαν το ναυπηγείο στο Κερτς. Οι περισσότεροι από αυτούς αναχαιτίστηκαν, αλλά τουλάχιστον τρεις έπληξαν μια μικρή πυραυλάκατο και κοντινές περιοχές.

Ως απάντηση στην ουκρανική επίθεση, ο ρωσικός στρατός επανέλαβε τα μαζικά πλήγματα κατά ουκρανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα. Τις επόμενες ημέρες, οι στόχοι που χτυπήθηκαν από ρωσικούς πυραύλους περιλάμβαναν πολλά στρατηγικής σημασίας αεροδρόμια, όπως το Μιργκόροντ στην περιοχή της Πολτάβα, το αεροδρόμιο του Ντνίπρο και το αεροδρόμιο του Κανάτοβο στην περιοχή του Κίροβογκραντ.

Για πρώτη φορά από το Μάρτιο του 2022, η διαβόητη εκπαιδευτική βάση Γιάβοριφ στην περιοχή του Λβιβ δέχθηκε άλλη μια καταστροφική επίθεση. Στο Χάρκοβο καταστράφηκαν σπίτια πολιτών που χρησιμοποιούνταν για την στέγαση Ουκρανών στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων μελών του ναζιστικού τάγματος Kraken και ξένων μαχητών.

Ένα από τα βαρύτερα πλήγματα για τον ουκρανικό στρατό τις τελευταίες ημέρες ήταν το ρωσικό χτύπημα στο χωριό Dimitrovo στην περιοχή Zaporozhie. Στις 3 Νοεμβρίου, πύραυλοι Iskander-M έπληξαν την τελετή απονομής της 128ης ταξιαρχίας, η οποία θεωρείται μονάδα ελίτ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών στρατιωτικών πλησίασε τους 50, συμπεριλαμβανομένων πολλών υψηλόβαθμων αξιωματικών, ενώ τουλάχιστον άλλοι 50 φέρονται να τραυματίστηκαν.
 
Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι συνεχίζουν να στοχεύουν σχεδόν καθημερινά τις ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές στην περιοχή της Οδησσού.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν αρκετές ρωσικές επιθέσεις.Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν μια αποθήκη πυρομαχικών στο χωριό Belenkoe και εγκαταστάσεις λιμενικών υποδομών στην Οδησσό. Η τελευταία επίθεση στο λιμάνι πραγματοποιήθηκε τη νύχτα της 6ης Νοεμβρίου. Ο ρωσικός στρατός δήλωσε την καταστροφή των χώρων αποθήκευσης μη επανδρωμένων σκαφών και πυρομαχικών αεροσκαφών του ουκρανικού στρατού. Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας προκάλεσαν περισσότερες ζημιές στην πόλη. Αρκετοί ουκρανικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι απέτυχαν και έπεσαν στο κέντρο της πόλης, το τοπικό Μουσείο Τέχνης υπέστη ζημιές.

Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειες να προσεγγίσει στόχους στα ρωσικά μετόπισθεν. Το πρωί της 7ης Νοεμβρίου, 17 ουκρανικά UAV στόχευσαν τη χερσόνησο της Κριμαίας. Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, 9 από αυτά καταστράφηκαν, τα υπόλοιπα αναχαιτίστηκαν πάνω από τη χερσόνησο και τη Μαύρη Θάλασσα. Από τα συντρίμμια τραυματίστηκε ένας πολίτης στη Σεβαστούπολη.
 
* απόδοση από southfront.press
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail