Ο Ζελένσκι έρχεται σε σύγκρουση με τους στρατηγούς του

Φωτογραφία: "Ο Πρόεδρος βράβευσε τους Ουκρανούς υπερασπιστές και έδωσε σημαίες μάχης σε στρατιωτικές μονάδες." από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας επισημαίνεται με CC0 1.0.
Freepen.gr - Ο Valeriy Zaluzhny, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, και ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky έχουν μια διαφωνία σχετικά με τις ενέργειες των ουκρανικών στρατευμάτων στο μέτωπο, γράφει το pravda.ru.

Ο Alexey Arestovych, πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του προεδρικού γραφείου, (που στη Ρωσία αναφέρεται ως τρομοκράτες και εξτρεμιστές), είπε ότι οι απόψεις του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν αντίθετες με αυτές του αρχηγού του κράτους.

"Έχουμε μια κατάσταση όπου ο αρχιστράτηγος λέει ένα πράγμα για τον πόλεμο και τις προοπτικές νίκης, και ο πρόεδρος λέει κάτι εντελώς διαφορετικό. Αυτή είναι μια ανώμαλη κατάσταση", είπε ο Αρέστοβιτς.

Η ουκρανική ηγεσία διαψεύδει τις φήμες για διαφωνίες εντός της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Andriy Yermak , η ηγεσία μοιράζεται μια κοινή θέση — πιστεύει στην επιτυχία του ουκρανικού στρατού.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός αρθρογράφος Stephen Bryen είπε πως ο Ουκρανός πρόεδρος βρισκόταν σε πόλεμο με τους στρατηγούς του. Ο Ζελένσκι επέπληξε τον Ζαλούζνι όταν ο τελευταίος είπε ότι δεν πρέπει να περιμένει κανείς σοβαρή πρόοδο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Ο Ζαλούζνι πιστεύει πως η επίθεση του ουκρανικού στρατού είχε σχεδόν τελειώσει, έγραψαν οι Times. Σύμφωνα με τον Ζαλούζνι, η Ουκρανία πρέπει να διατηρήσει αυτό που έχει τώρα και να ετοιμαστεί για στρατιωτικές επιχειρήσεις το 2024. Ωστόσο, ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν συμμερίζεται μια τέτοια άποψη, αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.

Εν τω μεταξύ, το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας σκοπεύει να προβεί σε διαδικαστικές ενέργειες εναντίον αρκετών στρατηγών του ουκρανικού στρατού, δήλωσε ο βουλευτής της Βερχόβνα Ράντα, Αλεξέι Γκοντσαρένκο (που αναφέρεται στη Ρωσία ως τρομοκράτης και εξτρεμιστής).


"Αυτή την εβδομάδα θα υπάρξουν διαδικαστικές ενέργειες κατά των στρατηγών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η Bankovaya (ο δρόμος όπου βρίσκεται το Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας κάνει την κίνησή της", έγραψε ο Ουκρανός βουλευτής στα κοινωνικά δίκτυα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail