Η μαζική μετανάστευση τροφοδοτεί την αύξηση των βίαιων εγκλημάτων, προειδοποιεί η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία

pixabay / ResoneTIC
Freepen.gr - Η μαζική μετανάστευση στη Γερμανία είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην αύξηση των βίαιων εγκλημάτων που καταγράφονται σε ολόκληρη τη χώρα, αποκάλυψε η ομοσπονδιακή υπηρεσία της γερμανικής αστυνομίας, η Bundeskriminalamt (BKA).

Τα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας για την εγκληματικότητα που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη [https://www.bka.de/DE/AktuelleInformationen/Publikationen/BKA-Herbsttagungen/2023/Gewaltkriminlitaet/Gewaltkriminalitaet.html] έδειξαν σημαντική αύξηση των βίαιων εγκλημάτων κατά περίπου 17% το πρώτο εξάμηνο του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τα βίαια εγκλήματα σε δημόσιους χώρους αυξήθηκαν κατά 14 τοις εκατό, ενώ οι αναφορές για βίαια αδικήματα σε ιδιωτικές κατοικίες αυξήθηκαν κατά περίπου 3 τοις εκατό, σύμφωνα με την BKA.

Η υπηρεσία ανέφερε τρεις κύριους παράγοντες για την ανησυχητική αύξηση των αδικημάτων: την αυξημένη κινητικότητα μετά τα lockdowns, την κρίση του κόστους ζωής και τη μαζική μετανάστευση.

Σημείωσε πως η κινητικότητα έχει πλέον επανέλθει στα προ της πανδημίας επίπεδα, γεγονός που "δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες και αιτίες για εγκληματικότητα", και ανέφερε ότι τα οικονομικά βάρη που φέρνει ο υψηλός πληθωρισμός συσχετίζονται με τον αριθμό των βίαιων εγκλημάτων, ιδίως στις "οικονομικά ασθενέστερες περιοχές".

Ο τρίτος παράγοντας που ανέφερε ήταν το "υψηλό ποσοστό μετανάστευσης" της Γερμανίας.

"Όταν πρόκειται για βίαια εγκλήματα, παρατηρείται μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού των μη Γερμανών υπόπτων", αναφέρει η BKA.

"Μπορεί να υποτεθεί ότι πολλοί άνθρωποι που ζητούν προστασία έχουν διάφορους παράγοντες κινδύνου που καθιστούν πιο πιθανό το βίαιο έγκλημα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η κατάσταση διαβίωσης στα κέντρα πρώτης υποδοχής, καθώς και η οικονομική ανασφάλεια και οι εμπειρίες βίας", πρόσθεσε.

Ο αριθμός των εγκλημάτων στα οποία εμπλέκονται Γερμανοί πολίτες - στους οποίους περιλαμβάνονται και οι διπλοί πολίτες που μπορεί να έχουν γεννηθεί αλλού - αυξήθηκε κατά 8% σε σύγκριση με τους μη Γερμανούς υπόπτους, οι οποίοι αυξήθηκαν έως και κατά 23%. Επιπλέον, οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται ανήλικοι αλλοδαποί αυξήθηκαν σημαντικά κατά 37 τοις εκατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail