Αυστριακό νηπιαγωγείο προσπαθεί να ακυρώσει τα Χριστούγεννα μη προσκαλώντας τον Σάντα Κλάους λόγω πολιτισμικών διαφορών

Η διεύθυνση ενός νηπιαγωγείου στην Αυστρία απέσυρε τον Σάντα Κλάους από την ετήσια προγραμματισμένη επίσκεψή του για να δει τα παιδιά, επικαλούμενη πολιτισμικές διαφορές.

Το νηπιαγωγείο, που βρίσκεται στην πόλη Πλάινφελντ του Σάλτσμπουργκ, επέλεξε να ακυρώσει την εκδήλωση που συνδέεται με τις χριστιανικές θρησκευτικές γιορτές, καθώς θεώρησε πώς δεν ταιριάζει σε μια ολοένα και πιο ποικιλόμορφη κοινότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα Salzburger Nachrichten.

"Η διοίκηση επικαλέστηκε τη διαφορετικότητα και τις πολιτισμικές διαφορές, καθώς και ότι ορισμένα παιδιά φοβούνται τη φιγούρα", ανέφερε η εφημερίδα.

Οι γονείς των παιδιών εξέφρασαν την οργή τους για την απόφαση της ηγετικής ομάδας του σχολείου.

"Οι εξοργισμένοι γονείς αναφέρθηκαν στην κοινότητα. Κανείς δεν κατάλαβε το γιατί", δήλωσε ο τοπικός δήμαρχος Wolfgang Ganzenhuber, ο οποίος αποκάλυψε πως και ο ίδιος είχε προβληματιστεί από την ακύρωση.

"Κανείς δεν μου έχει παραπονεθεί ποτέ ότι ο Σάντα Κλάους έρχεται στα παιδιά. Τα σχέδια του νηπιαγωγείου πραγματικά με τρόμαξαν", πρόσθεσε.

Ο Ganzenhuber αποκάλυψε επίσης ότι "δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου παιδιά με μεταναστευτικό υπόβαθρο στο νηπιαγωγείο Plainfeld", γεγονός που καθιστά την απόφαση ακόμη πιο αινιγματική.

Ο δήμαρχος του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP) συζήτησε το θέμα με τη διευθύντρια του παιδικού σταθμού, η οποία, μετά τη δημόσια κατακραυγή, συμφώνησε να προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα να ψηφίσουν για το αν θα προχωρήσει ή όχι η εκδήλωση.

"Οι παιδικοί σταθμοί στο Σάλτσμπουργκ είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν πώς θα αντιμετωπίσουν τα έθιμα γύρω από τα Χριστούγεννα", εξήγησε η Γιούτα Κόντατ, η οποία εποπτεύει το τμήμα σχολείων και παιδικών σταθμών του κρατιδίου.

"Δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τον Σάντα Κλάους και τους συνεργάτες του. Φυσικά, ο Σάντα Κλάους δεν είναι υποχρεωτικός στο νηπιαγωγείο ή στο σχολείο. Αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό όταν ασχολούμαστε με αυτό το θέμα είναι να συμφωνούν οι γονείς και οι νηπιαγωγοί και να περνούν όλα τα παιδιά καλά", πρόσθεσε.

Η αναπληρώτρια πολιτειακή κυβερνήτης Marlene Svazek ήταν λιγότερο διπλωματική. Η πολιτικός του FPÖ επέμεινε ότι ο Σάντα Κλάους είναι "μέρος της κουλτούρας και των εθίμων μας" και προειδοποίησε πως "μια απομάκρυνση από αυτό θα ήταν μια πραγματική δήλωση αποτυχίας για τις χριστιανικές μας αξίες.

"Ως εκ τούτου, κάνουμε απλώς έκκληση στους θεσμούς να μην αφαιρέσουν αυτή τη γιορτή από τα παιδιά μας και να τα ενθαρρύνουν να συνεχίσουν την εκδήλωση", πρόσθεσε. 

* πληροφορίες REMIX

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail