Οι Ισραηλινοί σημειώνουν σημαντική πρόοδο στη Γάζα κι αυτό καθιστά πολύ πιο πιθανή την παρέμβαση της Χεζμπολάχ

Εάν η Χαμάς είχε καταφέρει να συγκρατήσει τον Ισραηλινό Στρατό, ολόκληρος ο ισλαμικός κόσμος θα είχε χαρεί πολύ και η Χεζμπολάχ δε θα είχε καμία ανάγκη να κλιμακώσει τον πόλεμο στο επόμενο επίπεδο. Αντίθετα, όμως, συμβαίνει το αντίθετο. Ο Ισραηλινός Στρατός έχει περικυκλώσει με επιτυχία την πόλη της Γάζας, η περίμετρος κάθε μέρα σφίγγει και οι σήραγγες στις οποίες κρύβεται η Χαμάς καταστρέφονται συστηματικά. Πάνω από όλα τα άλλα, το καταφύγιο του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς έχει «απομονωθεί» και μας λένε ότι σύντομα θα πεθάνει.

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Όλα αυτά θα δημιουργήσουν τρομερή πίεση στη Χεζμπολάχ, επειδή οι ριζοσπάστες μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο καλούν την τρομοκρατική ομάδα να παρέμβει προτού η Χαμάς εξαλειφθεί πλήρως. Φυσικά έχουν ήδη γίνει μάχες μέρα παρά μέρα κατά μήκος του βόρειου μετώπου. Μάλιστα, βίντεο από μια τεράστια έκρηξη που μόλις συνέβη στο νότιο Λίβανο μοιράζονται ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιστεύω ότι οι ηγέτες της Χεζμπολάχ φοβούνται τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα που κάθονται στη Μεσόγειο.

Και πιστεύω επίσης ότι οι ηγέτες της Χεζμπολάχ ανησυχούν βαθύτατα για το πώς θα απαντήσει το Ισραήλ εάν αυτός γίνει ένας ολοκληρωτικός πόλεμος.

Αλλά αν η Χεζμπολάχ καθίσει εκεί και παρακολουθήσει τη Χαμάς να εξαφανίζεται, θα χάσει εντελώς τη νομιμότητά της με τους ριζοσπάστες μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο.

Έχε το νου σας λοιπόν για μια μεγάλη παρέμβαση της Χεζμπολάχ σύντομα, γιατί η Χαμάς βρίσκεται σε τεράστιο πρόβλημα.

Την Τρίτη, αναφέρθηκε ότι οι δυνάμεις του IDF δραστηριοποιούνταν «βαθιά» στην πόλη της Γάζας:

Το Ισραήλ δήλωσε την Τρίτη ότι οι χερσαίες δυνάμεις του πολεμούν μαχητές της Χαμάς βαθιά μέσα στη μεγαλύτερη πόλη της Γάζας, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό νέο στάδιο στη σύγκρουση ενός μήνα και οι ηγέτες του προβλέπουν τον έλεγχο της ασφάλειας του θύλακα μετά τον πόλεμο.

Η ώθηση στην Πόλη της Γάζας εγγυάται πως ο ήδη συγκλονιστικός αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω, ενώ τα σχόλια του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον έλεγχο της ασφάλειας της Γάζας για «αόριστο χρονικό διάστημα» έδειξαν το αβέβαιο τέλος ενός πολέμου που το Ισραήλ λέει ότι θα είναι μακρύ και δύσκολο.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι IDF δεν πολεμούν απλώς τη Χαμάς.

Υπάρχουν οκτώ διαφορετικές τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στη Γάζα, αλλά η Χαμάς είναι σίγουρα η μεγαλύτερη.

Ο στρατιωτικός ηγέτης της Χαμάς είναι ένας άνδρας που ονομάζεται Yahya Sinwar και μας λένε πως τώρα έχει «απομονωθεί» από τους IDF στο καταφύγιό του:

Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Γιάχια Σινγουάρ, έχει «απομονωθεί» στο καταφύγιό του, δήλωσε απόψε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, καθώς επιβεβαίωσε ότι τα στρατεύματα του Ισραήλ βρίσκονται στην καρδιά του «προπύργιου» της τρομοκρατικής ομάδας, της πόλης της Γάζας.

Ο υπουργός Πολέμου Yoav Gallant δήλωσε σε τηλεοπτική δήλωση ότι ο ηγέτης της Χαμάς, ο οποίος έχει συγκριθεί με τον εκλιπόντα ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, «κρύβεται στο καταφύγιό του και δεν έχει επαφή με τους συνεργάτες του», αλλά δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται το καταφύγιο του Σινγουάρ.

Η δολοφονία του θα ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση.

Στην πραγματικότητα, οι Ισραηλινοί τον συγκρίνουν με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν:

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου περιέγραψε τον Σινγουάρ, 61 ετών, ότι ενεργούσε σαν «μικρός Χίτλερ σε καταφύγιο», καθώς ήταν ύποπτος πως κρυβόταν σε ένα κέντρο ελέγχου της Χαμάς κάτω από ένα νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας.

Και ο εκπρόσωπος των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ, αντισυνταγματάρχης Richard Hecht, τον συνέκρινε με τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, για τον ρόλο του στις φρικαλεότητες της Χαμάς.

Ο αντισυνταγματάρχης Hecht είπε: «Ο Yahya Sinwar είναι το πρόσωπο του κακού. Είναι ο εγκέφαλος πίσω από αυτό, όπως ήταν ο Μπιν Λάντεν [με τις αμερικανικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου]».

Αλλά ο Yahya Sinwar δεν είναι ο πραγματικός ηγέτης της Χαμάς.

Οι πραγματικοί ηγέτες της Χαμάς ζουν πολυτελώς στο Κατάρ και την Τουρκία, ενώ οι άνθρωποι τους ζουν σε πλήρη και απόλυτη φτώχεια:

Οι ηγέτες της παλαιστινιακής τρομοκρατικής ομάδας γνωστής ως Χαμάς έχουν γίνει πολυδισεκατομμυριούχοι τις τελευταίες δύο δεκαετίες, καθώς ξεκινούν πολέμους στη Γάζα από ασφαλή απόσταση στο Κατάρ και την Τουρκία και καταδικάζουν το λαό τους στη φτώχεια και τη δυστυχία.

Σύμφωνα με την ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ, οι ηγέτες της Χαμάς - αρκτικόλεξο για το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης - «γεμίζουν τις τσέπες τους» με χρήματα ενώ οι κάτοικοι της Γάζας εξαρτώνται από τη διεθνή βοήθεια και πρέπει να υποστούν τους πολέμους της περιόδου της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Αυτοί οι έρποντες δεν είναι απλώς εκατομμυριούχοι.

Με τα χρόνια, έχουν κλέψει τόσα πολλά χρήματα από τους δικούς τους ανθρώπους που κάποιοι από αυτούς έχουν γίνει πραγματικά δισεκατομμυριούχοι. Απλά δείτε αυτούς τους αριθμούς:

Καθαρή περιουσία ηγετών της Χαμάς:
Abu Marzuk 3 δισεκατομμύρια δολάρια
Khaled Mashal 4 δισεκατομμύρια δολάρια
Ismail Haniyeh 4 δισεκατομμύρια δολάρια

Ο Haniyeh είναι προφανώς ο πιο πλούσιος από όλους.

Το ιδιωτικό του τζετ τον μεταφέρει από το ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο άλλο και οι γιοι του δεν είναι ακριβώς «καλοί μουσουλμάνοι»:

Ένας 61χρονος πατέρας 13 παιδιών, ο Haniyeh κρύβεται από το 2019, ζώντας τη ζωή σε πολυτελή ξενοδοχεία στο Κατάρ και την Τουρκία.

Η γερμανική ταμπλόιντ Bild αναφέρει ότι συχνά ταξιδεύει μεταξύ Τεχεράνης, Κωνσταντινούπολης, Μόσχας και Καΐρου με το ιδιωτικό του αεροσκάφος για να συναντήσει ηγέτες φιλικών εθνών και δύο από τους γιους του Maaz και Abdel Salam εμφανίζονται συχνά σε αναρτήσεις στο Instagram να χαλαρώνουν σε κρεβάτια ξενοδοχείων στην Κωνσταντινούπολη ή την Ντόχα.

Ο Maaz, ο οποίος είναι από μόνος του ένας πολύ πλούσιος μεγιστάνας ακινήτων, είναι γνωστός στη Λωρίδα της Γάζας ως ο «πατέρας των σπιτιών». Όταν βρίσκεται στην Τουρκία, τον βλέπουν συχνά παρέα με ελκυστικές γυναίκες και αλκοόλ, παρά την ισλαμική του πίστη.

Ο αδερφός του Αμπντέλ Σαλάμ, εν τω μεταξύ, ντροπιάστηκε αφού διαπιστώθηκε ότι έβγαζε χρήματα στο ρόλο του ως πρεσβευτής του αθλητισμού για το «Συμβούλιο Σούρα» (Πολιτμπιρό) της Χαμάς, λέει η Bild.

Εάν αυτοί οι έρποντες πιστεύουν πραγματικά αυτό που κηρύττουν, γιατί στη Γάζα δεν ηγούνται του αγώνα κατά του Ισραηλινού Στρατού;

Και γιατί δεν είναι οι γιοι τους στη Γάζα;

Τελικά, η αλήθεια είναι ότι όλοι είναι ένα σωρό απάτες.

Χρησιμοποίησαν τα βάσανα των δικών τους ανθρώπων για να πλουτίσουν βρώμικα, και τώρα κρύβονται όπως οι άλλοι πολεμούν.

Τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να μας αρρωσταίνουν όλους.

Στο ολοκαίνουργιο βιβλίο μου με τίτλο «Χάος» συζητώ τους τρεις πολέμους της Αποκάλυψης και χάρη στους δειλούς ηγέτες της Χαμάς ένας από αυτούς τους πολέμους έχει τώρα ξεκινήσει.

Τα καλά νέα είναι ότι η Χεζμπολάχ ήταν σχετικά ήσυχη μέχρι στιγμής.

Αλλά όσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα για τη Χαμάς, τόσο πιο πιθανό θα είναι η Χεζμπολάχ να νιώσει αναγκασμένη να παρέμβει πιο άμεσα.

Και μόλις η Χεζμπολάχ αρχίσει να εκτοξεύει χιλιάδες πυραύλους προς το Ισραήλ, όλη η κόλαση θα αρχίσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail