Οι ΗΠΑ θα "χτυπηθούν σκληρά" εάν δεν υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα προειδοποιεί το Ιράν

Iranian Defense Minister Mohammad-Reza Ashtiani speaks at an event in Tehran, August 23, 2023. - Αtta Κenare / ΑFΡ
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες εάν οι εχθροπραξίες στη Γάζα δεν τερματιστούν, προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας του Ιράν την Κυριακή.

"Η συμβουλή μας προς τους Αμερικανούς είναι να σταματήσουν αμέσως τον πόλεμο στη Γάζα και να εφαρμόσουν μια κατάπαυση του πυρός, διαφορετικά θα πληγούν σκληρά", δήλωσε ο Μοχάμεντ-Ρεζά Αστιάνι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο IRNA.

Το Ιράν ζητά να τερματιστεί η αιματοχυσία στον παλαιστινιακό θύλακα και έχει επανειλημμένα κατηγορήσει την Ουάσινγκτον ότι τροφοδοτεί τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την στρατιωτική του επιχείρηση στη γάζα μετά από μια άνευ προηγουμένου αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς που άφησε περίπου 1.400 Ισραηλινούς, κυρίως αμάχους, νεκρούς.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναάνι δήλωσε πως το Ισραήλ διαπράττει "εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία" με την "πλήρη υποστήριξη" της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

"Οι εγκληματικές πράξεις του Ισραήλ, που υποστηρίζονται πλήρως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, απεικονίζουν το αλαζονικό πνεύμα της Ουάσινγκτον που υποκίνησε το μίσος μεταξύ των εθνών σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Καναάνι, σύμφωνα με το Press TV.

Η Ουάσιγκτον αρνήθηκε να ζητήσει πλήρη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, επιλέγοντας αντ' αυτού μια "ανθρωπιστική παύση". Το Πεντάγωνο έχει αποστείλει επιπλέον όπλα στις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) και έχει αποστείλει ναυτική Αρμάδα στη δυτική Μεσόγειο Θάλασσα για να δείξει υποστήριξη στο Ισραήλ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail