Η Ουκρανία υποχωρεί από βασικές περιοχές στο Ντόνετσκ, ενώ το Κίεβο πλήττεται από αυξανόμενη αναταραχή

Ο παραπάνω χάρτης δείχνει δύο περιοχές-κλειδιά - την Αβντίεβκα (η οποία βρίσκεται περίπου στην κόκκινη κουκκίδα με τον τίτλο "χειμερινή καταιγίδα") και την Κλεστσέγιεβκα (η οποία βρίσκεται στα δυτικά περίχωρα του Μπαχμούτ που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ετικέτα "Μουσείο") - στις οποίες η Ουκρανία προσκολλάται επίμονα για περισσότερα από 9 χρόνια. Τα νέα δεν είναι καλά για την Ουκρανία. Τα στρατεύματά της υποχώρησαν σήμερα [28/11] από τις περιοχές αυτές υπό την έντονη πίεση των ρωσικών δυνάμεων. Αυτό θα πρέπει να διαλύσει τις ανοησίες πως υπάρχει κάποιου είδους αδιέξοδο. Όχι. Η Ρωσία κινείται προς τα εμπρός και η Ουκρανία υποχωρεί.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το παρακάτω βίντεο παρέχει δραματικά πλάνα με Ρώσους στρατιώτες να επιτίθενται σε οχυρωμένους Ουκρανούς και να τους ξεριζώνουν - δηλαδή να σκοτώνουν, να αιχμαλωτίζουν και να εξαναγκάζουν σε υποχώρηση.

 

Εκτός από τις μάχες στις γραμμές του μετώπου, υπάρχουν αναφορές για κλιμάκωση των πολιτικών ίντριγκων, χάος και απόπειρες "δολοφονίας" στο Κίεβο. Παρακολουθούμε την πάλη για την εξουσία μεταξύ του Προέδρου Zelensky και του Στρατηγού Zaluzhny, με τις φήμες να φουντώνουν ότι ο ένας ή ο άλλος θα αναγκαστεί να αποχωρήσει πριν από το τέλος του έτους. Σήμερα έχουμε μια επιβεβαιωμένη αναφορά πως κάποιος δηλητηρίασε τη σύζυγο του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, Μπουντάνοφ.

"Οι πληροφορίες για τη δηλητηρίαση που διαδίδονται από τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης "ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα", δήλωσε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτημα του ουκρανικού παραρτήματος του Radio Liberty. Η σύζυγος του επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών "υποβάλλεται τώρα σε θεραπεία, η οποία ολοκληρώνεται", πρόσθεσε ο Γιούσοφ, υποσχόμενος να δώσει περισσότερες πληροφορίες αργότερα. Αργότερα, ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών της Ουκρανίας, Valeriy Kondratyuk, δήλωσε στο ουκρανικό Radio NV ότι η δηλητηρίαση της Budanova "προκλήθηκε από αρσενικό και υδράργυρο".

Το καστ των υπόπτων θυμίζει την ταινία "Οι συνήθεις ύποπτοι".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail