Η ευρωπαϊκή ζήτηση φυσικού αερίου αυξάνεται καθώς έρχεται ο χειμώνας

Freepen.gr - Η ασθενέστερη ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη το φθινόπωρο αυξάνεται τώρα εν μέσω χαμηλότερων από το συνηθισμένο θερμοκρασιών στις περισσότερες περιοχές και παγετού που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.  

Οι προβλέψεις για πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας και χρήστη φυσικού αερίου, της Γερμανίας, έχουν επικαιροποιηθεί και αναμένονται ψυχρότερες θερμοκρασίες αυτό το Σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Maxar Technologies που επικαλείται το Bloomberg.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη άρχισαν να αυξάνονται την περασμένη εβδομάδα, καθώς η αγορά άρχισε να επικεντρώνεται στους κινδύνους του χειμερινού εφοδιασμού. Οι έμποροι φυσικού αερίου σταθμίζουν ήδη τους πιθανούς κινδύνους για την ευρωπαϊκή προμήθεια φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα, με τον καιρό να αποτελεί τον μεγαλύτερο άγνωστο για τους εμπόρους, τους προμηθευτές και τις κυβερνήσεις.

Στις αρχές Νοεμβρίου, οι έμποροι άρχισαν να αποσύρουν φυσικό αέριο από τα υψηλά αποθέματα ρεκόρ της Ευρώπης, καθώς ο καιρός έγινε ψυχρότερος και η ζήτηση θέρμανσης αυξήθηκε.

Προς το παρόν, τα υψηλά αποθέματα ρεκόρ και οι σταθερές εισροές υγροποιημένου φυσικού αερίου δίνουν στην Ευρώπη την πεποίθηση ότι η περσινή ενεργειακή κρίση δε θα επαναληφθεί.

Ωστόσο, η ηρεμία στην αγορά θα μπορούσε να μετατραπεί και πάλι σε ασταθή αναταραχή, εάν εμφανιστούν νέες ανησυχίες για την προσφορά και εάν ο φετινός χειμώνας είναι πραγματικά κρύος στην Ευρώπη ή/και την Ασία. 

* πληροφορίες OilPrice.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail