Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον κρέμονται σε μια κλωστή — Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας

Vyacheslav Prokofyev/TASS
Freepen.gr - Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών κρέμονται από μια κλωστή, με ευθύνη της Ουάσιγκτον, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την 90ή επέτειο από την αποκατάσταση των διπλωματικών δεσμών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Η επιθυμία της Ουάσιγκτον να συγκρατήσει τη Μόσχα και το Πεκίνο παγκοσμίως είναι η βασική αιτία μιας πιο βαθιάς κρίσης στη σχέση Ρωσίας-ΗΠΑ, τόνισε το ρωσικό διπλωματικό πρακτορείο.

«Λόγω της πολιτικής της Ουάσιγκτον για αχαλίνωτη ρωσοφοβία, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να διακοπούν οι σχέσεις τους ενώ περιλαμβάνει την πρόκληση μιας "στρατηγικής ήττας" στη Μόσχα, κινδυνεύει να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες», προειδοποίησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι πολιτικοί κύκλοι των ΗΠΑ «επικεντρώνονται απελπιστικά και ανόητα στην αλλαγή του καθεστώτος και στην υποκίνηση εσωτερικής διαμάχης στη Ρωσία, ένα έργο στο οποίο επενδύονται σημαντικά κεφάλαια».

Ωστόσο, το υπουργείο υπενθύμισε την καλή ιστορία που είχαν οι δύο χώρες όταν οικοδομούσαν τη συνεργασία τους με γνώμονα το σεβασμό και την αμοιβαία εκτίμηση των συμφερόντων. «Είναι αυτές οι αρχές που αποτέλεσαν τη βάση της συμφωνίας του 1933 για την αποκατάσταση των διμερών διπλωματικών σχέσεων που παραμένουν πλήρως επίκαιρες σε αυτές τις άνευ προηγουμένου συνθήκες», κατέληξε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail