"Η αντεπίθεση ήταν Ψυχολογική Επιχείρηση": το Κίεβο προσπαθεί να δικαιολογήσει την ήττα του

Freepen.gr - Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις μείωσαν την ένταση των χτυπημάτων σε στρατιωτικές υποδομές στα μετόπισθεν της Ουκρανίας, ενώ ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε άλλη μια επίθεση στην Κριμαία, γράφει το southfront.press.

Στις 10 Νοεμβρίου, ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυσε άλλη μια συνδυασμένη επίθεση στη χερσόνησο. Δύο ουκρανικά UAV στόχευσαν μια αποθήκη πετρελαίου στη Φεοντόσια. Καταστράφηκαν και τα δύο από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.

Ταυτόχρονα, τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη έφτασαν στον κόλπο Uzkaya στη βορειοδυτική ακτή. Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε ζημιές σε τουλάχιστον δύο ρωσικά αμφίβια σκάφη που ανήκουν στον στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Με τη σειρά τους, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι έπληξαν τις τελευταίες ημέρες περιοχές της πρώτης γραμμής, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων στόχων στις περιοχές της Οδησσού, και της Χερσώνας.

Εν τω μεταξύ, στο έδαφος, ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη καταστρέψει το ουκρανικό οχυρό στην ανατολική όχθη του Δνείπερου. Οι μάχες συνεχίζονται στο Κρίνκι, όπου ο ουκρανικός στρατός επέκτεινε πρόσφατα ελαφρά τη ζώνη ελέγχου προς τα νότια και συνεχίζει τις προσπάθειες να αποκόψει τον δρόμο που οδηγεί στην περιοχή.

Το μέτωπο της Ζαπορόζιε φλέγεται κυρίως από μάχες θέσεων. Τις τελευταίες ημέρες, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να προελάσει ανατολικά του Ουγκλεντάρ και να εξαπολύσει σημαντικές αντεπιθέσεις στο Ουροζάινοε.

Οι μάχες εντάθηκαν στην περιοχή του Μπαχμούτ. Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση στην Kleshcheyevka, όπου κατάφεραν να αποκτήσουν θέσεις στο ανατολικό τμήμα του χωριού. Οι μάχες για τα υψώματα ξέσπασαν στα περίχωρα της πόλης. Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται βόρεια του Μπαχμούτ, ανακτώντας τον έλεγχο περιοχών που είχαν προηγουμένως χαθεί.

Οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσουν επίσης άλλη μια επίθεση στα βόρεια της Αβντέεβκα, όπου κατάφεραν να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου δυτικά του σιδηροδρόμου και να αποκτήσουν έδαφος στα ανατολικά προάστια του Στεπόβογιε. Οι μάχες συνεχίζονται στο εργοστάσιο οπτάνθρακα της Αβντέεβκα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπολύουν επιθέσεις από την αποθήκη τέφρας που είχε καταληφθεί προηγουμένως.

Ενώ ο ουκρανικός στρατός έχει χάσει κάθε στρατιωτική πρωτοβουλία και αποτυγχάνει να επιτύχει οποιαδήποτε επιτυχία στο πεδίο της μάχης, η προπαγάνδα του Κιέβου έχει βρει τρόπο να φτιάξει το κέφι του πληθυσμού. Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και οι αξιωματούχοι δήλωσαν ξαφνικά ότι δεν υπήρξε καμία αντεπίθεση τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτή ήταν μια επιχείρηση πληροφόρησης με στόχο να αναστατώσει τους Ρώσους. Αποδείχτηκε πως ο ουκρανικός στρατός έχασε σχεδόν 100.000 στρατιώτες και εκατοντάδες μονάδες εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, όχι στις πολύμηνες επιθέσεις κρεατομηχανής στην περιοχή του Ζαπορόζιε, αλλά σε μια επιχείρηση πληροφόρησης, η οποία επίσης απέτυχε επειδή οι Ρώσοι είδαν την ισχύ του στρατού στην άμυνα. Εν τω μεταξύ, η πραγματική επίθεση φέρεται να μην έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail