Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι στόχευσαν τέσσερις βάσεις των ΗΠΑ σε Συρία και Ιράκ

Freepen.gr - Τέσσερις ξεχωριστές επιθέσεις με drone και ρουκέτες στόχευσαν βάσεις που φιλοξενούν στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία και το Ιράκ στις 18 Νοεμβρίου.

Σε δύο ξεχωριστές δηλώσεις, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ (IRI) ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας στη φρουρά al-Tanf στη νοτιοανατολική Συρία και στην αεροπορική βάση al-Harir στην επαρχία Erbil της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. Το drone που εκτοξεύτηκε στο al-Tanf φέρεται να καταρρίφθηκε.

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν «σε απάντηση στα εγκλήματα που διέπραξε ο εχθρός [Ισραήλ] εναντίον των ανθρώπων στη Γάζα», ανέφερε η IRI.

Δύο επιθέσεις με ρουκέτες στόχευσαν επίσης την τοποθεσία υποστήριξης της αποστολής Conoco και τη βάση του Green Village στην επαρχία Deir Ezzor στην ανατολική Συρία. Ωστόσο, η IRI δεν ανέλαβε την ευθύνη. Στο Conoco, ένας σταθμός ραντάρ φέρεται να καταστράφηκε. Φωτιά σημειώθηκε και στη βάση του Green Village.

Η IRI, ένας συνασπισμός ένοπλων φατριών που υποστηρίζονται από το Ιράν, σχημάτισε μια αίθουσα ειδικών επιχειρήσεων για να υποστηρίξει τις παλαιστινιακές ένοπλες φατρίες στη Γάζα και άρχισε να εξαπολύει επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ και τη γειτονική Συρία μετά τη σφαγή στο Αραβικό Νοσοκομείο Al-Ahli της 17ης Οκτωβρίου.

Μέχρι τις 17 Νοεμβρίου, το Πεντάγωνο είχε αναφέρει 61 επιθέσεις στις βάσεις του, 32 στη Συρία και 29 στο Ιράκ. Περισσότερα από 50 μέλη του αμερικανικού στρατού τραυματίστηκαν ενώ αναφέρθηκαν και υλικές απώλειες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail