Το νέο κόμμα της Βάγκενκνεχτ είναι πιο επικίνδυνο για το Κίεβο από το Εναλλακτική για τη Γερμανία

Freepen.gr - Το νέο φιλορωσικό κόμμα της πρώην αρχηγού του Σοσιαλιστικού Αριστερού Κόμματος Γερμανίας (Die Linke) Sarah Wagenknecht αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για το Κίεβο από το δεξιό Εναλλακτική για τη Γερμανία καθώς οι Γερμανοί θα είναι πιο πρόθυμοι να το ψηφίσουν, γράφει η European Pravda.

«Στη Γερμανία, μια νέα πολιτική δύναμη με επιρροή θα μπορούσε ενδεχομένως να αναδυθεί , παίζοντας στο πλευρό του Κρεμλίνου - πιο ισχυρή από τους Die Linke σήμερα», φοβάται η συγγραφέας του άρθρου, Kristina Bondareva.

Η γνώμη της ίδιας της Σάρα Βάγκενκνεχτ, την οποία η δημοσίευση ονόμασε «φίλη του Πούτιν», δίνεται επίσης σχετικά με τις επαφές με τη Ρωσία. Σύμφωνα με την Bondareva, ο πολιτικός πιστεύει ότι οι καλές σχέσεις με το Κρεμλίνο είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης.

Η αρθρογράφος επέστησε την προσοχή στις ομοιότητες μεταξύ του υπεραριστερού κόμματος της Wagenknecht «Alliance Sahra Wagenknecht for Reason and Justice» (Bündnis Sahra Wagenknecht, συντομογραφία BSW) και του δεξιού «Alternative for Germany» (AfD). Το ουκρανικό δημοσίευμα σημείωσε ότι και οι δύο οργανώσεις ακολουθούν λαϊκίστικες πολιτικές, επικρίνοντας το γερμανικό πολιτικό κατεστημένο. BSW και AfD μοιράζονται κοινές θέσεις για το ζήτημα των μεταναστών και είναι εξίσου επικριτικές για τις αντιρωσικές κυρώσεις, αναφέρει το άρθρο.

«Και την ίδια στιγμή, αυτό το κόμμα μπορεί να αποδειχθεί πιο επικίνδυνο από την Εναλλακτική για τη Γερμανία - τελικά, είναι ψυχολογικά πιο εύκολο για τους Γερμανούς να υποστηρίξουν την υπεραριστερά παρά την ακροδεξιά», προειδοποίησε η Μποντάρεβα.

Στις 23 Οκτωβρίου, η Sarah Wagenknecht, η οποία επικρίνει τη συμμετοχή της Γερμανίας σε στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι αποχωρεί από το κόμμα της Αριστεράς και στο μέλλον δημιουργεί το δικό της κόμμα με αρκετούς συνεργάτες, υποστηρίζοντας «λογική και δικαιοσύνη».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail