Είμαστε έτοιμοι να γίνουμε μάρτυρες μιας από τις πιο κομβικές στιγμές στη σύγχρονη ιστορία

pixabay
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι πρόκειται να συμβεί μία από τις πιο σημαντικές στιγμές που έχει δει ποτέ κάποιος από εμάς. Όταν ξεκινήσει επίσημα η ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, τίποτα δεν θα είναι ποτέ το ίδιο από εκείνο το σημείο και μετά. Ολόκληρη η Μέση Ανατολή θα παραδοθεί στις φλόγες και η παγκόσμια οικονομία θα παρασυρθεί εντελώς. Αλλά το Ισραήλ δεν έχει επιλογή σε αυτό το θέμα. Αν σκότωναν τα μωρά μας, βίαζαν τις γυναίκες μας και απήγαγαν τις γιαγιάδες μας, θα πηγαίναμε και εμείς στον πόλεμο με τη Χαμάς. Δυστυχώς, μεγάλο μέρος του ισλαμικού κόσμου ενώνεται πίσω από τη Χαμάς, και έτσι το Ισραήλ θα μπορούσε σύντομα να βρεθεί κυριολεκτικά σε έναν πόλεμο εθνικής επιβίωσης.

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Γνωρίζω ότι το Ισραήλ δε θέλει να πολεμήσει σε έναν πολυμέτωπο πόλεμο εναντίον πολλαπλών ισλαμικών εχθρών.

Αλλά για άλλη μια φορά, μετά από αυτό που μόλις έκανε η Χαμάς στις γυναίκες και τα παιδιά του Ισραήλ, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Η Χαμάς πρέπει να καταστραφεί και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε πως ο χρόνος της χερσαίας εισβολής έχει αποφασιστεί:

«Ετοιμαζόμαστε για μια χερσαία εισβολή», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς το έθνος. «Δεν θα διευκρινίσω πότε, πώς, πόσοι. Επίσης, δε θα αναφέρω λεπτομερώς το φάσμα των εκτιμήσεων, τις περισσότερες από τις οποίες το κοινό δε γνωρίζει. Και έτσι υποτίθεται ότι είναι. Αυτός είναι ο τρόπος για να προστατεύσουμε τις ζωές των στρατιωτών μας».

Ωστόσο, ο Νετανιάχου είπε ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο και ο αρχηγός του επιτελείου κατέληξαν σε μια απόφαση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που ήταν ομόφωνη.

Πρόσθεσε πως ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant, ο εταίρος της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, υπουργός Benny Gantz, το γραφείο ασφαλείας, ο αρχηγός του επιτελείου και οι επικεφαλής των οργανώσεων ασφαλείας «δούλευαν όλο το εικοσιτετράωρο» για να επιτύχουν τους κύριους πολεμικούς στόχους της «εξάλειψης της Χαμάς καταστρέφοντας τις στρατιωτικές και κυβερνητικές ικανότητες της Χαμάς» και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πάρουμε πίσω τους ομήρους μας».

Φυσικά, είναι απολύτως πιθανό πως οποιαδήποτε ημερομηνία έχουν ορίσει θα μπορούσε να αναβληθεί ξανά.

Οι Ισραηλινοί θέλουν πραγματικά να σώσουν τους ομήρους αν είναι δυνατόν, και θέλουν απεγνωσμένα να αποτρέψουν τη Χεζμπολάχ από το να επιτεθεί από τον Βορρά.

Χωρίς αμφιβολία όμως έρχεται εισβολή.

Στην πραγματικότητα, η IDF μόλις μετέφερε στρατεύματα και τανκς στη βόρεια Γάζα προσωρινά σε μια επιδρομή που είχε σχεδιαστεί για να «προετοιμάσει το πεδίο της μάχης» για την επερχόμενη εισβολή:

Ισραηλινά στρατεύματα και τανκς επιτέθηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα στη βόρεια Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο στρατός την Πέμπτη, εμπλεκόμενοι με μαχητές της Χαμάς και στοχεύοντας αντιαρματικά όπλα προκειμένου να «προετοιμάσει το πεδίο της μάχης» πριν από μια αναμενόμενη χερσαία εισβολή.

Η τρίτη ισραηλινή επιδρομή από την έναρξη του πολέμου ήρθε μετά από περισσότερες από δύο εβδομάδες καταστροφικών αεροπορικών επιδρομών που έχουν αφήσει χιλιάδες νεκρούς και περισσότερους από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένους από τα σπίτια τους, στη μικρή, πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Αναφέρεται ότι αυτές οι δυνάμεις προχώρησαν σε βάθος περίπου ενός χιλιομέτρου στο έδαφος της Γάζας και δεν υπήρξαν θύματα.

Έτσι η επιδρομή στέφθηκε με επιτυχία.

Ακολουθεί τι είχε να πει ο Ισραηλινός Στρατός για την επιδρομή στο Twitter:

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα επόμενα στάδια μάχης, οι IDF επιχείρησαν στη βόρεια Γάζα.

Τα άρματα μάχης και το πεζικό των IDF έπληξαν πολυάριθμους πυρήνες τρομοκρατών, υποδομές και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων.

Οι στρατιώτες από τότε βγήκαν από την περιοχή και επέστρεψαν στο ισραηλινό έδαφος.

Δυστυχώς, οι άμαχοι που παραμένουν στη βόρεια Γάζα φαίνεται να είναι παγιδευμένοι εκεί.

Σύμφωνα με ένα λογαριασμό, η Χαμάς κυριολεκτικά πυροβολεί όσους προσπαθούν να εκκενώσουν νότια στον κεντρικό δρόμο:

Η έκθεση εξηγεί, «Στην κλήση, ο αξιωματικός του Ισραηλινού Στρατού λέει στον Μωχάμεντ πως για να «διασφαλίσει την προσωπική σας ασφάλεια, σας ζητώ να πάτε επειγόντως προς το Χαν Γιουνίς» στο νότο».

Η Γάζα λέει, «Όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι».

«Όταν ρωτήθηκε αν η Χαμάς μπλοκάρει τους δρόμους, απαντά καταφατικά, λέγοντας ότι η Χαμάς εμπόδιζε τη διέλευση νότια μέσω του δρόμου Salah al-Din, του κύριου αυτοκινητόδρομου βορρά-νότου που διασχίζει τη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει η έκθεση.

Και, προσθέτει στη Γάζα, «Πυροβολούν τους ανθρώπους».

Η Χαμάς είναι τόσο κακιά.

Μισούν ακόμη και τους δικούς τους ανθρώπους και θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες.

Και τώρα έχουν προκύψει περισσότερα στοιχεία που φαίνεται να συνδέουν άμεσα τους Ιρανούς με τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Τα παρακάτω προέρχονται από την Wall Street Journal:

Τις εβδομάδες πριν από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, εκατοντάδες μαχητές της παλαιστίνιας ισλαμιστικής μαχητικής ομάδας έλαβαν εξειδικευμένη εκπαίδευση μάχης στο Ιράν, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις πληροφορίες σχετικά με την επίθεση.

Περίπου 500 μαχητές από τη Χαμάς και μια συμμαχική ομάδα, την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, συμμετείχαν στις ασκήσεις τον Σεπτέμβριο, οι οποίες διεξήχθησαν από αξιωματικούς της Δύναμης Κουντς, του ξένου τμήματος επιχειρήσεων του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, είπε ο λαός.

Ανώτεροι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και Ιρανός Ταξίαρχος ήταν παρόντες. Παρευρέθηκε επίσης ο στρατηγός Esmail Qaani, επικεφαλής της δύναμης Quds.

Εάν αυτό είναι αλήθεια, οι Ιρανοί πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ομάδες που «συνδέονται με το Ιράν» έχουν επίσης επιτεθεί στα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία «περισσότερες από δώδεκα φορές» τις τελευταίες δύο εβδομάδες:

Οι αμερικανικές δυνάμεις που εδρεύουν στο Ιράκ και τη Συρία έχουν δεχθεί επίθεση πάνω από δώδεκα φορές από Ιρανούς πληρεξουσίους στη Μέση Ανατολή τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.

Μεταξύ 17 Οκτωβρίου και 26 Οκτωβρίου, οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού δέχθηκαν επίθεση τουλάχιστον δώδεκα φορές στο Ιράκ, ενώ τα στρατεύματα στη Συρία δέχθηκαν επίθεση τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μέσω ενός μείγματος drones και ρουκετών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πάτρικ Ράιντερ την Πέμπτη. Αρνήθηκε να κατονομάσει συγκεκριμένα την ομάδα ή τις ομάδες που ευθύνονται για τις επιθέσεις, αλλά είπε ότι «συνδέονται με το Ιράν».

Οι Ιρανοί είτε είναι πραγματικά ηλίθιοι, είτε προσπαθούν να πυροδοτήσουν έναν αποκαλυπτικό πόλεμο.

Μόλις η IDF αρχίσει να εισβάλλει στη Γάζα, τα γεγονότα θα ξεκινήσουν να κινούνται πολύ γρήγορα.

Και η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζει να προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο. Νωρίτερα σήμερα μάθαμε ότι το Πεντάγωνο θα στείλει 900 ακόμη Αμερικανούς στρατιώτες στην περιοχή:

Στην τελευταία κίνηση του Πενταγώνου για την ενίσχυση της άμυνας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή ενάντια στην «απειλή του Ιράν» – δεδομένων των αυξημένων περιπτώσεων επιθέσεων πληρεξουσίων της Τεχεράνης σε εγκαταστάσεις αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και τη Συρία την τελευταία εβδομάδα – περίπου 900 ακόμη Αμερικανοί στρατιώτες θα σταλούν στην περιφέρεια.

Ανταποκριτής του CBS επικαλέστηκε τον Γραμματέα Τύπου του Πενταγώνου, στρατηγό Πάτρικ Ράιντερ, ο οποίος είπε ότι 900 στρατιώτες των ΗΠΑ έχουν αναπτυχθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης για την ενίσχυση της αντιπυραυλικής άμυνας στη μεσανατολική περιοχή επιχειρήσεων της CENTCOM. Αναμένεται να επανδρώσουν πυραυλικά συστήματα Patriot, THAAD και Avenger. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αξιωματούχοι της άμυνας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι αυτές οι επιπλέον συστοιχίες πυραύλων αναπτύσσονται στο θέατρο ενόψει μιας αναμενόμενης ισραηλινής χερσαίας επίθεσης στη Γάζα.

Ο δημοσιογράφος του CBS σημείωσε «Αυτό έρχεται καθώς ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν συνεχίζουν να επιτίθενται σε αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία». Αυξάνονται οι φόβοι ότι μια μεγάλη ώθηση του Ισραηλινού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας θα εξαπολύσει ευρύτερα πλήγματα αντιποίνων στις αμερικανικές βάσεις στην περιοχή.

Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η Χεζμπολάχ και το Ιράν μπλοφάρουν και ότι δεν θα ξεσπάσει ευρύτερος πόλεμος μόλις οι Ισραηλινοί εισβάλουν στη Γάζα.

Μακάρι να μπορούσα να το πιστέψω.

Δυστυχώς, τώρα δεν υπάρχει γυρισμός.

Ο Ισραηλινός Στρατός θα πραγματοποιήσει πραγματικά μια τεράστια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.

Τότε η Χεζμπολάχ και άλλα μέρη θα αρχίσουν να συμμετέχουν στη σύγκρουση.

Είμαστε πραγματικά στα πρόθυρα του αδιανόητου, και γι' αυτό θα σας παροτρύνω να προετοιμαστείτε ανάλογα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail