Η Ζαχάροβα επέκρινε τις ΗΠΑ για την έλλειψη δράσης για την επίλυση της σύγκρουσης στη Γάζα


Freepen.gr - Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για προσέγγιση δύο κρατών για την επίλυση της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης θα πρέπει να ακολουθηθούν από συγκεκριμένες ενέργειες των ΗΠΑ, αλλά δεν τηρούνται, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι RT.

«Τα επιμέρους στοιχεία που συνδέονται με τη δήλωση για μια προσέγγιση δύο κρατών είναι σίγουρα σημαντικά, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι αυτές οι δηλώσεις του Μπάιντεν, πρέπει να ακολουθούνται από συγκεκριμένες ενέργειες που στοχεύουν στην εφαρμογή των κυριολεκτικά κάθε αμερικανική κυβέρνηση έχει υπογράψει», σημείωσε η Ζαχάροβα.

Η διπλωμάτης υπενθύμισε πως η προσέγγιση των δύο κρατών κατοχυρώνεται σε διεθνή νομικά έγγραφα και ως εκ τούτου «θα ήταν πρόκληση ακόμη και για τους Αμερικανούς προέδρους να αποκηρύξουν αυτή τη φόρμουλα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail