Η Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών αποκάλυψε τους στόχους του Λόιντ Όστιν στο Κίεβο

Freepen.gr - Στις 20 Νοεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Λόιντ Όστιν ήρθε στο Κίεβο για να συναντηθεί με "Ουκρανούς ηγέτες" και να τους διαβεβαιώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνέχιζαν να υποστηρίζουν την Ουκρανία. Το ταξίδι του Αμερικανού αξιωματούχου είναι προφανώς ένα απαραίτητο βήμα εν μέσω των κρίσεων που αντιμετώπισε η Δύση στην προσπάθειά της να συνεχίσει να εξοπλίζει το καθεστώς του Κιέβου, γράφει το southfront.press.

Πρόσφατα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν κουραστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ η δημόσια υποστήριξη προς το καθεστώς Ζελένσκι αποδυναμώνεται.

Αν και η επίσκεψη του Όστιν στο Κίεβο απευθύνεται κυρίως στο δυτικό κοινό, αποτελεί σαφές μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό. Οι επισκέψεις δυτικών αξιωματούχων στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα έχουν συχνά ως στόχο να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στον Ζελένσκι και τις ελίτ του. Οι εντολές τους σπάνια αντιμετωπίζουν τα συμφέροντα των Ουκρανών, αλλά αναγκάζουν τον Ζελένσκι να λάβει αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως η έναρξη αιματηρής αντεπίθεσης και η επιστράτευση εκατομμυρίων περισσότερων στρατιωτών.

Το σημερινό ταξίδι του Λόιντ Όστιν δεν αποτελεί εξαίρεση. Στις 20 Νοεμβρίου, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ναρίσκιν σχολίασε το θέμα. Σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, η Δύση ανάγκασε τον Ζελένσκι να δείξει στον κόσμο την αδυναμία νίκης της Ρωσίας με οποιοδήποτε κόστος.

"Η Δύση απαιτεί από το καθεστώς Ζελένσκι, ανεξαρτήτως απωλειών, να καταδείξει στην παγκόσμια κοινότητα την αδυναμία νίκης της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση", αναφέρει το γραφείο Τύπου του τμήματος.

Η Ουάσινγκτον φέρεται να "συμβούλεψε" τις ουκρανικές αρχές να ενισχύσουν την επιστράτευση για την αναπλήρωση του ουκρανικού στρατού, ο οποίος εξακολουθεί να υφίσταται βαριές απώλειες. Συγκεκριμένα, το Κίεβο σχεδιάζει να αλλάξει την ηλικία στράτευσης και να επιστρατεύσει άτομα από τα 17 έως τα 70 έτη. Επιπλέον, το Κίεβο διατάσσεται να αυξήσει δραστικά τον αριθμό των γυναικών στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Σύμφωνα με δυτικές εκτιμήσεις, υπάρχουν ήδη περισσότερες από 40.000 γυναίκες που υπηρετούν στον ουκρανικό στρατό.

Οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες έχουν ήδη αποκαλύψει ότι η επιστράτευση μεγάλου αριθμού γυναικών δεν είναι αποτελεσματική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail