Η Γερμανία θα τερματίσει τα ανώτατα όρια στις τιμές της ενέργειας

pixabay / 12138562
Freepen.gr - Τα όρια στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου δε θα παραταθούν μέχρι το Μάρτιο του 2024, όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, αλλά θα λήξουν στο τέλος του τρέχοντος έτους, ανέφερε ο ραδιοφωνικός σταθμός Deutschlandfunk επικαλούμενος τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί την Κυριακή.

"Από τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους το Ταμείο Οικονομίας και Σταθεροποίησης θα κλείσει", δήλωσε ο Λίντνερ. "Δε θα υπάρξουν άλλες πληρωμές από αυτό. Θα τερματιστούν επίσης τα όρια στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου".

Ο Λίντνερ δεν διευκρίνισε αν η ενεργειακή στήριξη θα παρέχεται μέσω του τακτικού προϋπολογισμού το 2024. Το σύστημα οικονομικής στήριξης θεσπίστηκε για να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από την εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, αφού η Γερμανία, μαζί με πολλά άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, επέλεξαν να μειώσουν τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία μετά το ξέσπασμα της στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε το Βερολίνο να καταργήσει σταδιακά τα ανώτατα όρια τιμών το συντομότερο δυνατό.

Η απόφαση έρχεται λίγες ημέρες αφότου το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο μπλόκαρε την κίνηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να μεταφέρει 60 δισεκατομμύρια ευρώ (66 δισεκατομμύρια δολάρια) από κονδύλια που προορίζονταν αρχικά για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κοροναϊού, σε άλλα έργα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail