Πότε θα παραδεχτούν η κυβέρνηση Μπάιντεν και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε πόλεμο με το Ιράν;

Εάν κάποιος επιτεθεί στα στρατεύματά σας 46 φορές σε λιγότερο από ένα μήνα, είστε σε πόλεμο μαζί τους. Αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν σίγουρα δε θέλει να παραδεχτεί ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν. Οδεύουμε σε εκλογική χρονιά και πολλοί Αμερικανοί δε θέλουν να ακούσουν πως εμπλεκόμαστε σε έναν ακόμη πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Ούτε τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης μας λένε την αλήθεια. Παρόλο που τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία και το Ιράκ έχουν δεχθεί τώρα πυρά 46 φορές από τις 7 Οκτωβρίου, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να επιμένουν ότι στην πραγματικότητα δεν είμαστε «σε πόλεμο» με το Ιράν.

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Πώς μπορούν όμως να το πουν αυτό;

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν επιτέθηκαν στα αμερικανικά στρατεύματα περισσότερες από 20 φορές στη Συρία και το Ιράκ.

Έτσι, η κυβέρνηση Μπάιντεν πραγματοποίησε μερικές αεροπορικές επιδρομές και ήλπιζαν πως αυτό θα ήταν αρκετό για να κάνει τους τρομοκράτες να υποχωρήσουν.

Αλλά αυτό δε λειτούργησε.

Αντίθετα, ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν συνέχισαν να επιτίθενται σε βάσεις των ΗΠΑ.

Έτσι τώρα ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε ένα ακόμη «χτύπημα αυτοάμυνας». Τα παρακάτω προέρχονται απευθείας από μια δήλωση που μόλις κυκλοφόρησε από τον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin:

Σήμερα, κατόπιν εντολής του Προέδρου Μπάιντεν, οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση αυτοάμυνας σε μια εγκατάσταση στην ανατολική Συρία που χρησιμοποιείται από το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και συνδεδεμένες ομάδες. Αυτό το χτύπημα διεξήχθη από δύο αμερικανικά F-15 εναντίον μιας εγκατάστασης αποθήκευσης όπλων. Αυτό το χτύπημα αυτοάμυνας ακριβείας είναι μια απάντηση σε μια σειρά επιθέσεων κατά του αμερικανικού προσωπικού στο Ιράκ και τη Συρία από θυγατρικές της IRGC-Quds Force. Ο Πρόεδρος δεν έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την ασφάλεια του προσωπικού των ΗΠΑ, και διεύθυνε τη σημερινή δράση για να καταστήσει σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους, το προσωπικό τους και τα συμφέροντά τους.

Επιστρέψτε και διαβάστε ξανά το επισημασμένο τμήμα αυτής της παραγράφου.

Χτυπήσαμε μια βάση που «χρησιμοποιείται από το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν».

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια εγκατάσταση που χρησιμοποιείται από τα ιρανικά στρατεύματα.

Φυσικά ούτε αυτή η επίθεση λειτούργησε.

Στην πραγματικότητα, τα αμερικανικά στρατεύματα έχουν ήδη δεχθεί επίθεση «πολλές φορές» από τότε:

Τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία δέχθηκαν πολλές επιθέσεις από πληρεξούσιους που υποστηρίζονται από το Ιράν σε διάστημα 24 ωρών αφότου οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον εγκατάστασης που συνδέεται με το Ιράν στη Συρία.

Τρεις Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν στις τέσσερις επιθέσεις, μία εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ και τρεις στη Συρία, που σημειώθηκαν μετά το χτύπημα των ΗΠΑ την Τετάρτη, δήλωσε στους δημοσιογράφους η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Σαμπρίνα Σινγκ.

Συνολικά, τα αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή έχουν δεχθεί επίθεση συνολικά 46 φορές από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν:

Τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ και τη Συρία που βρίσκονται εκεί για να αντιμετωπίσουν το ISIS έχουν δεχθεί επίθεση 46 φορές από πληρεξούσιους του Ιράν στην περιοχή από τις 17 Οκτωβρίου.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού δέχθηκαν επίθεση 24 διαφορετικές φορές στο Ιράκ και 22 διαφορετικές φορές στη Συρία από ένα μείγμα drones και ρουκετών, είπε ο Σινγκ στους δημοσιογράφους.

Και μας λένε εάν συνεχιστούν αυτές οι επιθέσεις πως οι ΗΠΑ «δε θα διστάσουν να λάβουν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας»:

«Εάν αυτές οι επιθέσεις συνεχιστούν εναντίον του προσωπικού μας», πρόσθεσε ο Σινγκ, «δε θα διστάσουμε να λάβουμε περαιτέρω απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας και να το κάνουμε σε χρόνο και τόπο της επιλογής μας».

Περιττό να πούμε ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν.

Και έτσι οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να απαντήσουν ξανά και ξανά.

Έτσι μοιάζει ο πόλεμος.

Εν τω μεταξύ, η μάχη μέσα στην πόλη της Γάζας θερμαίνεται:

Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν εγκλωβιστεί σε βίαιη σύγκρουση με τη Χαμάς στους δρόμους της Γάζας, με στρατιωτικούς αξιωματούχους να ισχυρίζονται πως τα στρατεύματά τους ανέτρεψαν ένα από τα «οχυρά» των Παλαιστινίων μαχητών σήμερα το πρωί μετά από μια εξαντλητική μάχη 10 ωρών.

Μαχητές της Χαμάς οπλισμένοι με εκτοξευτές ρουκετοβομβίδων και τουφέκια επίθεσης πυροβόλησαν εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών που υποστηρίζονταν από τεθωρακισμένα οχήματα στα ερείπια του βόρειου τμήματος της πολιορκούμενης περιοχής.

Σπασμένοι φοίνικες, παραβιασμένες οδικές πινακίδες και φανοστάτες σημάδεψαν τα ερείπια αυτού που κάποτε ήταν ο κεντρικός δρόμος της βόρειας Γάζας, καθώς ισραηλινά τανκς και APC πίεζαν στα νότια για να εισέλθουν στην πόλη της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φαίνεται να είναι πολύ ευχαριστημένος με την πρόοδο που σημειώνει ο Ισραηλινός Στρατός.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που μεταδόθηκε σε εθνική τηλεόραση την Τρίτη, δήλωσε ότι «χιλιάδες τρομοκράτες πάνω και κάτω από το έδαφος» έχουν ήδη εξοντωθεί:

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις έχουν ήδη σκοτώσει «χιλιάδες τρομοκράτες πάνω και κάτω από το έδαφος» στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεοπτική ομιλία που μεταδόθηκε στην πρώτη ώρα της Τρίτης.

«Στο νότο, ο πόλεμος στη Λωρίδα [Γάζα] προχωρά με μια δύναμη που η Χαμάς δε γνώρισε ποτέ», είπε ο Νετανιάχου, μιλώντας ακριβώς 30 ημέρες μετά τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

«Από την αρχή της επιχείρησης στο έδαδος, έχουμε καταστρέψει αμέτρητα κεντρικά γραφεία, σήραγγες, βάσεις και εγκαταστάσεις της Χαμάς. Φτάνουμε σε μέρη που η Χαμάς δεν πίστευε ποτέ ότι θα φτάναμε», συνέχισε καθώς εξήρε το «απαράμιλλο μαχητικό πνεύμα» του Ισραηλινού Στρατού.

Η Χαμάς αντιμετωπίζει σαφώς πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Πόσο καιρό λοιπόν θα περιμένει η Χεζμπολάχ προτού κάνει μια μεγάλη κίνηση εναντίον του Ισραήλ;

Αυτή είναι μια ερώτηση που κάνουν πολλοί άνθρωποι αυτή την στιγμή.

Υπήρξαν αναφορές για κινητοποιήσεις στρατευμάτων και αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ έχουν δεσμευτεί να μην αφήσουν τη Χαμάς να εξαφανιστεί εντελώς.

Όμως, η έναρξη μιας ολοκληρωτικής επίθεσης στο Ισραήλ θα πυροδοτούσε σίγουρα μια απολύτως συντριπτική απάντηση.

Και αυτοί που διοικούν τη Χεζμπολάχ το καταλαβαίνουν πολύ καλά.

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει προκαλέσει την υπερένταση των παγκόσμιων γεγονότων. Είχα κυριολεκτικά το ολοκαίνουργιο βιβλίο μου με τίτλο «Χάος» σχεδόν εντελώς έτοιμο για δημοσίευση, αλλά μετά ξέσπασε ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και έπρεπε να επεξεργαστώ ένα σωρό κεφάλαια και να προσθέσω σημαντικό όγκο νέου υλικού. Αυτός είναι λοιπόν ο πρωταρχικός λόγος που καθυστέρησε η κυκλοφορία του βιβλίου.

Αυτός είναι ο μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή που περιμέναμε.

Αυτή την στιγμή, είναι ακόμα στα πρώτα κεφάλαια και θα γίνει πολύ πιο έντονο.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εμπλακεί βαθιά σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει στην άλλη άκρη του πλανήτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail