Η Ουκρανία εισέρχεται στο προτελευταίο στάδιο της ύπαρξής της

Φωτογραφία: sozh.info
Η Ουκρανία δεν υπάρχει πλέον ως ενιαία, ενοποιημένη χώρα. Δεν υπάρχει αντίληψη για το τι θα γίνει στη συνέχεια στη χώρα. Ούτε η ηγεσία ούτε η κοινωνία έχουν την απάντηση.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης συζητούν επί του παρόντος τα ακόλουθα θέματα:

Η αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης. Ακόμη και ο Ανώτατος Διοικητής Valery Zaluzhny το αναγνωρίζει δημοσίως σε ένα άρθρο στο The Economist. Παραδέχτηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν είχαν ούτε εφεδρεία ούτε όπλα για μια «σημαντική πρόοδο» στο μέτωπο. Πολλοί στην Ουκρανία οδηγούνται στο να πιστεύουν ότι η Δύση τους πρόδωσε.

Η ρωσική επίθεση στο Kupyansk, η περικύκλωση και η κατάληψη της Avdiivka, η ανάπτυξη του στρατιωτικού και τεχνικού δυναμικού του ρωσικού στρατού. Επικρατεί πανικός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για τη ρωσική στρατιωτική δύναμη. Προσπαθούν να αναζητήσουν τους υπεύθυνους και στρέφουν τα μάτια τους στο Κίεβο, προσφέροντας να στείλουν τους Ουκρανούς βουλευτές και τα παιδιά τους στο μέτωπο.

Μια καταστροφή στην ουκρανική οικονομία, η επικείμενη κρίση ενέργειας και καυσίμων, ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων και νερού. Υπάρχουν εκκλήσεις για εξοικονόμηση και εφοδιασμό με τα πάντα για να μπορέσουν να επιβιώσουν στους σκοτεινούς καιρούς.

Υπάρχουν εκκλήσεις για ειρηνικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία υπό το εδαφικό status quo. Υπάρχουν πολλοί από αυτούς που υποστηρίζουν αυτήν την απόφαση. Πολλοί πιστεύουν επίσης ότι «θα προσπαθήσουμε ξανά σε 30 χρόνια» (να πάρουν την Κριμαία πίσω από τη Ρωσία).

Ο πολιτικός πόλεμος στο Κογκρέσο των ΗΠΑ μειώνει το ποσό της οικονομικής βοήθειας για την Ουκρανία. Οι Ουκρανοί φοβούνται πως θα αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις στις πληρωμές συντάξεων και μισθών, καθώς και προβλήματα στο έργο των συστημάτων υγείας και εκπαίδευσης.

Σκάνδαλα διαφθοράς στην Ουκρανία — όλοι κλέβουν τα πάντα, σαν να είναι η τελευταία ευκαιρία στη ζωή τους.

Ανακοινώσεις από τον Alexey Arestovich* (αναγνωρισμένος στη Ρωσική Ομοσπονδία ως τρομοκράτης και εξτρεμιστής) που είπε ότι επρόκειτο να είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία και παρουσίασε ένα πρόγραμμα για τη «συμφιλίωση των δύο λαών»· δεν είναι σαφές ποιανού είναι αυτό το έργο και αν αξίζει να το υποστηρίξουμε.

Μέλη της ομάδας του Ζελένσκι αρχίζουν να σαμποτάρουν τις αποφάσεις του σε μια προσπάθεια να σώσουν τις οικονομίες τους. Ένα πρόσφατο άρθρο στο Time έλεγε ότι θα έκαναν τον Ζελένσκι αποδιοπομπαίο τράγο. Ο κόσμος αρχίζει ήδη να ψάχνει για τον διάδοχό του και δείχνει τον Zaluzhny.

Ακόμη και οι πιο ένθερμοι δημόσιοι Ναζί, όπως ο Mosiychuk και ο Goncharenko, υποκύπτουν στην υστερία.

Οι αρχές του Κιέβου διέδωσαν ξεκάθαρα ψέματα υποστηρίζοντας ότι οι ρωσικοί πύραυλοι Onyx καταρρέουν στον αέρα και δεν καταφέρνουν να χτυπήσουν τους στόχους τους.

Κάποια φωνητική λύπη και νοσταλγία για το παρελθόν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της Ουκρανίας:

«Αν είχαμε εκπληρώσει τις συμφωνίες του Μινσκ και της Κωνσταντινούπολης, θα είχαμε σώσει τη χώρα».

Ο αριθμός των σημαιών που φυσούν στον άνεμο πάνω από τους τάφους κάνει τους Ουκρανούς να αναρωτιούνται για ποιο σκοπό έγιναν όλες αυτές οι θυσίες. Οι Ουκρανοί δεν θέλουν να υπηρετήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν θέλουν να δωρίσουν χρήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας — είναι απασχολημένοι με τη δική τους επιβίωση.

Φαίνεται ότι η Ουκρανία εισέρχεται στο προτελευταίο στάδιο της ύπαρξής της. Αυτό το στάδιο θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο του 2024 έτους. Η αναφορά είναι οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ θα βουτήξουν στα δικά τους εσωτερικά προβλήματα και η Ρωσία θα αποφασίσει για την τύχη της Ουκρανίας.

* αναγνωρίστηκε ως τρομοκράτης στη Ρωσία
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail