Οι κορυφαίες εξαγωγές στη Μέση Ανατολή ανά χώρα

visualcapitalist.com
Η Μέση Ανατολή αναγνωρίζεται ευρέως για τον σημαντικό ρόλο της στην παγκόσμια αγορά ενέργειας. Ωστόσο, οι χώρες της περιοχής προωθούν επίσης άλλες σημαντικές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των μετάλλων, των χημικών προϊόντων και της γεωργίας.

Οι Niccolo Conte και Sabrina Lam του Visual Capitalist δημιούργησαν το παρακάτω γραφικό, χρησιμοποιώντας δεδομένα εξαγωγών του 2021 από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Πολυπλοκότητας, για να απεικονήσουν την οικονομία της Μέσης Ανατολής.

Το 2021, οι εξαγωγές της Μέσης Ανατολής έφτασαν τη συνολική αξία των 1,27 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ενώ η περιοχή υστερεί σε σχέση με την Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική σε παγκόσμιες εξαγωγές, ξεπερνά την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Παρά τις προσπάθειες πολλών χωρών να διαφοροποιήσουν τις οικονομίες τους και να μειώσουν την εξάρτησή τους από το πετρέλαιο, οι περισσότερες εξαγωγές εξακολουθούν να προέρχονται από ορυκτά καύσιμα.

Η Μέση Ανατολή αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου , παράγοντας πάνω από 30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Πέντε από τους 10 κορυφαίους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο βρίσκονται στην περιοχή. 
 
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail