Ένα λάθος πριν τον Αρμαγεδδώνα

pixabay / 1987599
Καθένας από εμάς αντιμετωπίζει καθημερινά απειλές για την υγεία, την ευτυχία και τη ζωή του. Πάνω από όλα, αντιμετωπίζουμε συλλογικά το θάνατο από τα πυρηνικά όπλα.

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων ήταν μια ανθρώπινη βλακεία. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά η ύπαρξή τους απειλεί τη ζωή του πλανήτη. Γιατί λοιπόν να τα έχουμε; Το ατύχημα, η συναισθηματική ανταπόκριση, η απώλεια λογικής είναι όλα ανθρώπινα λάθη που μπορούν να έρθουν στο παιχνίδι ανά πάσα στιγμή.

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου του 20ου αιώνα, αυτοί οι κίνδυνοι υπογραμμίστηκαν από την κουβανική κρίση πυραύλων. Ο Πρόεδρος Νίξον οδήγησε στη λογική με τις συμφωνίες ελέγχου των όπλων με τη Σοβιετική Ένωση και το άνοιγμά του στην Κίνα. Οι Πρόεδροι Carter και Reagan διατήρησαν τη δυναμική για μείωση των εντάσεων και ειρηνική συνύπαρξη.

Η ανατροπή ήρθε με τη σοβιετική κατάρρευση. Οι νεοσυντηρητικοί εκμεταλλεύτηκαν τη ρωσική αδυναμία και επικράτησαν του Προέδρου Κλίντον για να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους στον Γκορμπατσόφ να μη μετακινήσει το ΝΑΤΟ στα σοβιετικά σύνορα εάν ο Γκορμπατσόφ επέτρεπε την επανένωση της Γερμανίας. Οι κυβερνήσεις Τζορτζ Μπους και Ομπάμα συνέχισαν την εχθρική πολιτική που ανανέωσε η Κλίντον.

Σήμερα διαγράφονται όλες οι συμφωνίες ελέγχου των εξοπλισμών που μείωσαν τις εντάσεις και τον κίνδυνο πυρηνικής αντιπαράθεσης. Η τελευταία – που δεν επικυρώθηκε ποτέ από τις ΗΠΑ – ανακλήθηκε από την Άνω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου την περασμένη Τετάρτη https://tass.com/politics/1696519. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass ανέφερε πως «η επίτευξη του στόχου της αποτροπής της διάδοσης των πυρηνικών όπλων δεν κρίνεται δυνατή στην τρέχουσα διεθνή κατάσταση, δεδομένης της καταστροφικής θέσης των Ηνωμένων Πολιτειών».

Επίσης την περασμένη Τετάρτη ο Gilbert Doctorow ανέφερε από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η Ρωσία μόλις ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη δοκιμή της τριάδας πυρηνικών πυραύλων της από ξηρά, θάλασσα και αέρα. «Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των εκτοξεύσεων πυραύλων και την ακτίνα των πιθανών χτυπημάτων, δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να συμπεράνουμε ότι ο εχθρός που δεχόταν επίθεση ήταν οι ΗΠΑ.... Η ικανότητα που δοκιμάστηκε ήταν για ένα μαζικό χτύπημα αντιποίνων». https://gilbertdoctorow.substack.com/p/breaking-news-russia-tests-its-nuclear?utm_source=post-email-title&publication_id=1203055&post_id=138284634&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=dx5km&utm_medium=email

Ο ανόητος του Λευκού Οίκου, το παράφρονα νεοσυντηρητικό του καθεστώς, οι αλόγιστες ευρωπαϊκές μαριονέτες και τα εκπορνευμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης έπεισαν τη Ρωσία πως δεν υπάρχει ούτε νοημοσύνη ούτε λόγος να βρεθεί στον Δυτικό Κόσμο και η Ρωσία δεν έχει άλλη εναλλακτική από το να προετοιμαστεί για πόλεμο. Έχω προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι αυτό ήταν το συμπέρασμα προς το οποίο οδηγούσαν τους Ρώσους οι ανεύθυνοι ηγέτες μας. Αυτό σημαίνει πως το παραμικρό λάθος, η παραμικρή ψευδής προειδοποίηση μπορεί τώρα να πυροδοτήσει τον πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

Εν τω μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται στα πολιτικά κουτσομπολιά, οι Αμερικανοί σκρολάρουν στα κινητά τους τηλέφωνα και παραπονιούνται για τον πληθωρισμό, ενώ η απειλή για την ύπαρξη ζωής στη γη παραμένει απαρατήρητη.

Ο Πόλεμος Αρχίζει

Οι ΗΠΑ εξαπολύουν επιδρομές στη Συρία

Η Ουάσιγκτον βρίσκεται παράνομα σε μια επιθετική ενέργεια καταλαμβάνοντας τμήμα της Συρίας και αποκαλεί την επίθεση στις κατοχικές δυνάμεις της «τρομοκρατία».

https://sputnikglobe.com/20231027/us-launches-strikes-in-syria-after-targeted-attacks-against-american-troops-1114515416.html

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail