Χιλιάδες παράνομοι Αφγανοί συμμορφώνονται με την εντολή να εγκαταλείψουν το Πακιστάν πριν από την προθεσμία απέλασης

Μεταφορά φορτηγών που μεταφέρουν οικογένειες Αφγανών οδηγούν προς ένα συνοριακό σημείο διέλευσης στο Torkham του Πακιστάν, Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023. (ΑΡ Photo/Μuhammad Sajjad)
Freepen.gr - Χιλιάδες Αφγανοί μετανάστες που ζουν παράνομα στο Πακιστάν έσπευσαν στα σύνορα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους την Τρίτη, ενόψει της προθεσμίας της 1ης Νοεμβρίου που δόθηκε από την κυβέρνηση στο Ισλαμαμπάντ για τους παράνομους μετανάστες να εγκαταλείψουν το Πακιστάν, διαφορετικά θα συλληφθούν και θα απελαθούν, μεταδίδει το rmx.news.

Από την Τετάρτη, η χώρα θα ενισχύσει την επιβολή της κατά της παράνομης μετανάστευσης και θα συλλάβει οποιονδήποτε δε διαθέτει έγκυρα έγγραφα ταυτότητας ή ενημερωμένη βίζα.

Κέντρα κράτησης έχουν ανεγερθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη μαζική απέλαση των περίπου 1,7 εκατομμυρίων Αφγανών μεταναστών που ζουν παράνομα στη χώρα.

Η εντολή να εγκαταλείψουν το πακιστανικό έδαφος εκδόθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού η κυβέρνηση στο Ισλαμαμπάντ ισχυρίστηκε πως Αφγανοί υπήκοοι ήταν υπεύθυνοι για την πλειονότητα των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μέχρι στιγμής φέτος.

«Τους δώσαμε προθεσμία ως την 1η Νοεμβρίου», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Sarfraz Bugti στις 3 Οκτωβρίου. «Δεν υπάρχουν δύο απόψεις ότι δεχόμαστε επίθεση από το Αφγανιστάν και πως Αφγανοί υπήκοοι εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον μας. Έχουμε αποδείξεις».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail