Οι ΗΠΑ έδωσαν κρυφά στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις την πιο ισχυρή μηχανή για να «σπάσουν» τις ρωσικές άμυνες

ΑΡ Photo / Vadim Ghirda
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες, χωρίς να το ανακοινώσουν επίσημα, μετέφεραν αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα Assault Breachers στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για να «σπάσουν» τις ρωσικές άμυνες, γράφει σχετικά ο αρθρογράφος του Forbes, David Ax.

 «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μεταφέρει αθόρυβα τουλάχιστον ένα —και πιθανώς πολλά— από τα πιο ισχυρά τεθωρακισμένα οχήματά τους στην Ουκρανία», αναφέρει το άρθρο.

Μιλάμε, όπως διευκρινίζει ο Ex, για μεταφορά ενός και πιθανώς έξι τεθωρακισμένων οχημάτων Assault Breacher. «Είναι πιθανό ότι ο Λευκός Οίκος, στις περιοδικές του δηλώσεις σχετικά με την στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, να ταξινόμησε τα μεταφερθέντα οχήματα στην ασαφή κατηγορία του «εξοπλισμού εκκαθάρισης ναρκοπεδίων», γράφει ο συγγραφέας. 

Σύμφωνα με τον παρατηρητή, τα ληφθέντα οχήματα εκκαθάρισης ναρκών «φάνηκαν» σε φωτογραφίες στον ιστότοπο του Βολοντιμίρ Ζελένσκι που τραβήχτηκαν την Ημέρα των Πυραυλικών Δυνάμεων και του Πυροβολικού της Ουκρανίας, που γιορτάζεται στις 3 Νοεμβρίου. Ωστόσο, όπως γράφει ο Axe, τα οχήματα Assault Breacher δεν περιλαμβάνονταν στις επίσημες λίστες στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ.

Το όχημα βασίζεται στο άρμα μάχης Abrams, ζυγίζει 55 τόνους και είναι ένα από τα πιο προστατευμένα και ευέλικτα οχήματα για προώθηση στο πεδίο, γράφει ο Ax.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail