Η Ινδία πρέπει να ακούσει "ευχαριστώ" για τις ρωσικές αγορές πετρελαίου - Νέο Δελχί

pixabay / balajisrinivasan
Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας Subrahmanyam Jaishankar υποστήριξε ότι η Ινδία, ο δεύτερος μεγαλύτερος αγοραστής πετρελαίου στον κόσμο μετά την Κίνα, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην σταθεροποίηση των παγκόσμιων τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου συνεχίζοντας το εμπόριο με τη Ρωσία, μετριάζοντας έτσι τον παγκόσμιο πληθωρισμό.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας στο Λονδίνο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σημείωσε την "εξαιρετική σταθερότητα" των δεσμών Ινδίας-Ρωσίας, ενώ τόνισε ότι η Ανατολή δεν βλέπει τη Ρωσία ως "αναθεωρητική δύναμη", σε αντίθεση με τη Δύση.

"Έτσι, έχουμε πράγματι μαλακώσει τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω των πολιτικών αγοράς μας. Έχουμε, κατά συνέπεια, στην πραγματικότητα διαχειριστεί τον παγκόσμιο πληθωρισμό. Περιμένουμε το ευχαριστώ", δήλωσε ο Jaishankar. Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι αν το Νέο Δελχί αποφάσιζε να μην αγοράσει πετρέλαιο από τη Μόσχα, οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου θα αυξάνονταν δραματικά "επειδή θα είχαμε πάει στην ίδια αγορά, στους ίδιους προμηθευτές που θα έκανε η Ευρώπη, και ειλικρινά, όπως ανακαλύψαμε, η Ευρώπη θα μας είχε υπερτιμολογήσει".

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της Ινδίας στην παγκόσμια αγορά, ο διπλωμάτης υπογράμμισε περαιτέρω τον αντίκτυπο που είχαν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας στις αναπτυσσόμενες χώρες του λεγόμενου "Παγκόσμιου Νότου". Για παράδειγμα, σημείωσε ότι οι προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου που προορίζονταν για την ασιατική αγορά ανακατευθύνθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες. "Στην πραγματικότητα, η Ινδία ήταν μια αρκετά μεγάλη χώρα για να απαιτεί κάποιο σεβασμό στην αγορά, αλλά υπήρχαν πολύ μικρότερες χώρες που δεν έλαβαν καν απαντήσεις στον διαγωνισμό τους, επειδή οι προμηθευτές LNG δεν ενδιαφέρονταν πλέον να συναλλάσσονται μαζί τους. Έχουν μεγαλύτερα ψάρια να ψαρέψουν", δήλωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail