Το Κίεβο επιτίθεται στην Ευρώπη

Freepen.gr - Ενώ ο ουκρανικός στρατός έχει κολλήσει και αποτυγχάνει να προχωρήσει στις γραμμές του μετώπου, οι πολιτικοί αξιωματούχοι στο Κίεβο επιχειρούν επίθεση στην Ευρώπη.

Όπως γράφει το southfront.press, η κατάσταση στα ουκρανικά μέτωπα παραμένει τεταμένη, αλλά ακόμα δεν υπάρχουν στρατηγικές αλλαγές. Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε επίθεση στην κατεύθυνση Μπαχμούτ. Στα νότια, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής και προσέγγισαν την Klescheevka. Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν επίσης κάποια τακτική επιτυχία στα βόρεια της πόλης. Ως αποτέλεσμα των αντεπιθέσεων από τις θέσεις τους στην Berkhovka, προσέγγισαν τη δεξαμενή νερού και προχώρησαν νότια κατά μήκος του σιδηροδρόμου.

Με τη σειρά τους, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες επέκτασης του προγεφυρώματος στην ανατολική όχθη στην περιοχή της Χερσώνας. Επιχειρούν επιθέσεις κοντά στην Peschanovka και προσπαθούν να στείλουν εφεδρείες στο Krynki. Λόγω των μαζικών ρωσικών πυρών, δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους. Το ρωσικό πυροβολικό και η ρωσική αεροπορία έχουν εμποδίσει μέχρι στιγμής τον ουκρανικό στρατό να εισέλθει στη δεύτερη φάση της επιχείρησης, η οποία είναι η μεταφορά μεγάλων δυνάμεων και βαρέως εξοπλισμού στην ανατολική όχθη για περαιτέρω επίθεση.

Τα ρωσικά πλήγματα ακριβείας καταστρέφουν επίσης στόχους στα ουκρανικά μετόπισθεν. Στις 8 Νοεμβρίου, ρωσική επίθεση στο λιμάνι Yuzhni στην περιοχή της Οδησσού είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα πολιτικό φορτηγό πλοίο υπό τη σημαία της Λιβερίας. Αφού οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας απέκλεισαν το λιμάνι προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαρροή πληροφοριών, οι τοπικές πηγές υπέθεσαν ότι το πλοίο μετέφερε κάποιο στρατιωτικό φορτίο.

Τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου, μεγάλες εκρήξεις βροντοφώναξαν στην πόλη Ντνίπρο. Σειρήνες ήχησαν στις περιοχές του Κίροβογκραντ και του Μυκολαίβ. Οι τοπικές αρχές δεν έχουν γνωστοποιήσει ζημιές. Παρά τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες, το Κίεβο είναι απασχολημένο χτυπώντας την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις 8 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία και τη Μολδαβία. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν αφού το Κίεβο εκπληρώσει τους υπόλοιπους όρους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη διαφθορά, το νόμο για το lobbying σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις εγγυήσεις για τις εθνικές μειονότητες.

Την απόφαση της ΕΕ ακολούθησε η προειδοποίηση της Ουγγαρίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας υποστήριξε ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να γίνει δεκτή στην Ένωση μέχρι να σταματήσει η ένοπλη σύγκρουση, διαφορετικά ο πόλεμος κινδυνεύει να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επεσήμανε τις προϋποθέσεις που είναι ακόμη απαραίτητο να εκπληρωθούν, καθώς στην Ουκρανία δεν τηρείται η ελευθερία του λόγου και δεν διεξάγονται καν εκλογές. Η επέκταση της ΕΕ θα πρέπει να έχει ως στόχο τη διατήρηση της ειρήνης και όχι την εισαγωγή του πολέμου στην Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του Ιδρύματος Ανοικτής Κοινωνίας, έφτασε ήδη στο Κίεβο. Ο Άλεξ Σόρος συζήτησε την ανακαίνιση των υποδομών, τα επενδυτικά σχέδια, καθώς και τη δήμευση των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων. Ο νέος επικεφαλής του οργανισμού πρόκειται να τονώσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Ουκρανίας, της Μολδαβίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail