Η πολιτική ανατροπή στην Ολλανδία φέρνει στροφή στο Ουκρανικό;

pixabay / RalfGervink
Freepen.gr - Η Δύση ανησυχεί ότι μετά τη νίκη του Κόμματος Ελευθερίας (PVV) στις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές, η χώρα μπορεί να αρνηθεί να μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη F-16 και άλλη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, δήλωσε η επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας του βασιλείου, Kajsa Ollongren, όπως αναφέρουν οι NL Times.

Η υπουργός, η οποία παραιτείται μετά τις εκλογές, παραδέχθηκε πως είχε "ακούσει πολλές ανησυχίες" από συναδέλφους της στο εξωτερικό σχετικά με τις πιθανές συνέπειες της εκλογικής νίκης του PVV. "Φοβούνται ότι η Ολλανδία θα σταματήσει να παρέχει μαχητικά αεροσκάφη F-16 και άλλη στρατιωτική υποστήριξη εάν το κόμμα του Geert Wilders έρθει στην εξουσία", ανέφερε το άρθρο.

Η Ollongren δήλωσε ότι το Κόμμα της Ελευθερίας θα κυβερνήσει ως μέρος του συνασπισμού, εκφράζοντας την ελπίδα πως η χώρα θα συνεχίσει να βοηθά το Κίεβο. "Στο παρελθόν, το PVV δεν ήταν ποτέ ενθουσιώδες για την υποστήριξη της Ουκρανίας", είπε, κατηγορώντας τους αντιπάλους ότι εκφράζουν "φιλορωσική στάση".

Ο υπουργός Άμυνας υποσχέθηκε να κάνει "ό,τι είναι δυνατόν" για να διασφαλίσει πως "τα πράγματα δεν θα πάνε έτσι", χαρακτηρίζοντας την υποστήριξη της Ουκρανίας "ζωτικής σημασίας" για την ασφάλεια των Κάτω Χωρών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail