Πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να επαναστατήσουν κατά της ουκρανικής κυβέρνησης

ΑΡ Photo / Ιryna Rybakοva
Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός μπορεί να επαναστατήσει κατά του καθεστώτος του Κιέβου λόγω τεράστιων απωλειών, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, σε συνέντευξή του στο κανάλι του Stephen Gardner στο YouTube.

«Εκεί υπάρχουν στρατιώτες που σχηματίζουν ομάδες μόνο τριών ή τεσσάρων ατόμων. <...> Φοβούνται ότι αν προσπαθήσουν να αντικαταστήσουν μια ολόκληρη διμοιρία, όλα θα καταλήξουν σε μια εξέγερση κατά της κυβέρνησης», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υπέστησαν τεράστιες απώλειες κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής σύγκρουσης. Υπολογίζει πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει το μισό εκατομμύριο. Προσθέτει ότι υπάρχουν επίσης μεγάλοι αριθμοί σοβαρά τραυματισμένων που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

«Μιλάμε για έναν στρατό που καταρρέει», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail