Η Δύση στοχεύει στη διάδοση στρατιωτικών συγκρούσεων στην Ασία-Ειρηνικό - Σόιγκου

Η Δύση επιδιώκει τώρα να επεκτείνει την τρέχουσα ευρωπαϊκή σύγκρουση, για την οποία είναι υπεύθυνη, στην Ασία, προειδοποίησε ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας. Ο Σεργκέι Σόιγκου μίλησε στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση στρατιωτικής διπλωματίας της Κίνας, Το Φόρουμ του Πεκίνου Xiangshan, τη Δευτέρα.

"Έχοντας ενορχηστρώσει μια οξεία κρίση στην Ευρώπη, η Δύση εξετάζει τώρα την πιθανή εξάπλωσή της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και, επιπλέον, σε διάφορες κατευθύνσεις", δήλωσε ο Σόιγκου.

Ο υπουργός τόνισε πως η άμεση συμμετοχή των κρατών με πυρηνικά όπλα στην αντιπαράθεση θα ενισχύσει "στρατηγικούς κινδύνους”.

Ο Σόιγκου σημείωσε ότι τον τελευταίο καιρό η Δύση επιδιώκει ενεργά τη δυνατότητα ανάπτυξης του στρατού της στην περιοχή, με την προϋπόθεση της δημιουργίας "μιας ενωμένης Ευρωατλαντικής και Ινδο-ειρηνικής Συμμαχίας ασφαλείας", η οποία θα δικαιολογούσε την παρουσία στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ασία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, μια τέτοια προσέγγιση υπονομεύει δραστικά την αρχή της ενοποιημένης ασφάλειας, που προωθείται από τη Ρωσία και την Κίνα, την οποία ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αποκαλεί "μια κοινότητα κοινού μέλλοντος".

Οι σχέσεις Ρωσίας-Κίνας γίνονται όλο και πιο ελκυστικές για άλλες χώρες, δήλωσε ο Shoigu, προσθέτοντας πως "ο κύκλος των φίλων μας και των ομοϊδεάτων ανθρώπων που δεν θέλουν να εμπλακούν στην αντιπαραθετική ατζέντα που επιβάλλει η συλλογική Δύση αυξάνεται συνεχώς”.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail