Η Ρωσία δεν αναμένεται να σταματήσει τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία

Από την σκοπιά της Ρωσίας, η Συρία έχει το δικαίωμα να συνεργαστεί στρατιωτικά με το Ιράν, αλλά το Ισραήλ έχει επίσης το δικαίωμα να εμποδίσει το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου.

Εκτιμήθηκε νωρίτερα ότι "η Ρωσία είναι απίθανο να αφήσει τη Συρία να εμπλακεί στον τελευταίο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς" επειδή δε θέλει να επεκταθεί η σύγκρουση, αλλά επίσης δεν ελέγχει τη Συρία, οπότε δεν υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να κάνει σε αυτό το θέμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προηγούμενη ανάλυση προέβλεψε επίσης ότι "σε περίπτωση που η Δαμασκός εξακολουθεί να το κάνει αψηφώντας τη Μόσχα και η τελευταία δεν είναι σε θέση να την σταματήσει εγκαίρως, τότε το Κρεμλίνο πιθανότατα θα αφήσει το Ισραήλ να απαντήσει όπως κρίνει απαραίτητο να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τον εβραϊκό λαό.”

ANDREW KORYBKO / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή η πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε αρκετές φορές μέχρι στιγμής, αφού το Ισραήλ βομβάρδισε τα συριακά αεροδρόμια με το πρόσχημα της παρεμπόδισης των ιρανικών αποστολών όπλων χωρίς να παρέμβει η Ρωσία για να το σταματήσει, παρά το γεγονός πως η Μόσχα αργότερα διαμαρτυρήθηκε ότι αυτές οι επιθέσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και αποσταθεροποιούν την περιοχή. Το Κρεμλίνο αναμένεται να διατηρήσει αυτή τη θέση, δεδομένου ότι είναι η πιο ρεαλιστική δυνατή. Από την πλευρά της, η Συρία έχει το δικαίωμα να συνεργαστεί στρατιωτικά με το Ιράν, αλλά το Ισραήλ έχει επίσης το δικαίωμα να εμποδίσει το άνοιγμα ενός δεύτερου μετώπου.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ρωσία διαμαρτύρεται για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ, αλλά ποτέ δεν κάνει τίποτα για να αποτρέψει την επανάληψή του, καθώς θεωρεί σιωπηρά αυτές τις επιθέσεις ως το λεγόμενο "μικρότερο κακό" σε σύγκριση με το σενάριο του Ιράν να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο εναντίον του εβραϊκού κράτους στη Συρία. Ένα τέτοιο μέτωπο θα μπορούσε ακόμα να ανοίξει από το Λίβανο, ωστόσο, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει μια μεγάλης κλίμακας κοινή Ισραηλινο-αμερικανική εκστρατεία βομβαρδισμών τουλάχιστον και είναι ακριβώς αυτό που η Ρωσία θέλει να αποφύγει να συμβεί στη Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail