Είμαστε κυριολεκτικά στα πρόθυρα ενός Αποκαλυπτικού πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Η κρίση στη Μέση Ανατολή έχει πάρει άλλη μια πολύ δυσοίωνη τροπή. Το Ιράν απειλεί να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση και αυτό θα πρέπει να μας ανησυχήσει βαθιά. Εδώ και πολύ καιρό, προειδοποιώ συγκεκριμένα τους αναγνώστες μου ότι θα ερχόταν μια αποκαλυπτική σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Δυστυχώς, τώρα είμαστε κυριολεκτικά στα πρόθυρα να το δούμε να συμβαίνει. Και τα δύο έθνη διαθέτουν όπλα τεράστιας καταστροφικής δύναμης και θα υπάρξουν τόσοι θάνατοι και καταστροφές τις επόμενες μέρες.

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Την Κυριακή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φάνηκε να δηλώνει πως επίκειται μια μαζική στρατιωτική επίθεση στη Γάζα:

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε σήμερα να «κατεδαφίσει» τη Χαμάς με τα ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα της Γάζας να είναι έτοιμα να επιτεθούν ανά πάσα στιγμή.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είναι «έτοιμες» να νικήσουν τα «αιμοδιψή τέρατα», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ενώ επίκειται μια χερσαία, θαλάσσια και αεροπορική επίθεση.

Ισραηλινά τανκς και στρατεύματα έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα και πραγματοποιούν προσομοιώσεις έτοιμα να ξεκινήσουν μια εισβολή στη Γάζα ανά πάσα στιγμή, αφού οι τρομοκράτες της Χαμάς σκότωσαν 1.300 Ισραηλινούς σε μια αιφνιδιαστική επίθεση το περασμένο Σάββατο.

Αλλά αν το Ισραήλ εισέλθει, η Χεζμπολάχ έχει ήδη δηλώσει πως είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπει στη σύγκρουση.

Φυσικά η Χεζμπολάχ θα το έκανε αυτό μόνο εάν τους κατευθυνόταν από το Ιράν, και σύμφωνα με τον Axios το Ιράν προειδοποιεί τώρα «ότι θα πρέπει να παρέμβει εάν συνεχιστεί η ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα»:

Το Ιράν έστειλε μήνυμα στο Ισραήλ το Σάββατο τονίζοντας πως δεν επιθυμεί περαιτέρω κλιμάκωση στον πόλεμο Χαμάς-Ισραήλ, αλλά ότι θα πρέπει να παρέμβει εάν συνεχιστεί η ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα, είπαν στον Axios δύο διπλωματικές πηγές με γνώση της κατάστασης.

Ουάου.

Είναι λοιπόν όντως αυτό;

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν δήλωσε δημόσια ότι το έθνος του «έχει τις κόκκινες γραμμές του» και πως «το Ιράν θα πρέπει να απαντήσει» εάν το Ισραήλ πραγματοποιήσει μεγάλη επίθεση στη Γάζα:

Όμως ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν τόνισε ότι το Ιράν έχει τις κόκκινες γραμμές του. Είπε πως εάν η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση συνεχιστεί - και ειδικά εάν το Ισραήλ τηρήσει την υπόσχεσή του για χερσαία επίθεση στη Γάζα - το Ιράν θα πρέπει να απαντήσει, σύμφωνα με τις πηγές.

Επιπλέον, ο Amir-Abdollahian απειλεί επίσης την Αμερική με «βαριές απώλειες» εάν ο αμερικανικός στρατός αποφασίσει να επέμβει:

Κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι μπήκαν μπροστά «να διατηρήσουν το άγαλμα και την μαριονέτα του Ισραήλ».

«Αν διευρυνθεί το εύρος του πολέμου, θα υπάρξουν βαριές απώλειες και στην Αμερική».

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά δεν περιμένω το Ιράν να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση.

Αλλά πιστεύω ότι η Χεζμπολάχ θα πηδήξει στον πόλεμο αρκετά σύντομα μετά την είσοδο των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, και η Συρία θα μπορούσε επίσης να ανασυρθεί πολύ γρήγορα.

Αυτό θα ίσχυε ιδιαίτερα εάν οι IDF συνεχίσουν να βομβαρδίζουν τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Συρίας:

Το Σάββατο, το Ισραήλ φέρεται να εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή κατά του αεροδρομίου του Χαλεπίου της Συρίας. Η συριακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε την επίθεση και είπε: «Ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση της Μεσογείου Θάλασσας, με στόχο το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χαλεπίου, που οδήγησε σε υλικές ζημιές στο αεροδρόμιο και ήταν εκτός λειτουργίας».

Ο λόγος για τον οποίο οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν αεροδρόμια στη Συρία είναι επειδή αυτός είναι ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους το Ιράν προμηθεύει όπλα στη Χεζμπολάχ:

Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο Joel Rayburn, Διευθυντής του Αμερικανικού Κέντρου Μελετών του Λεβάντε, έγραψε: «Τα επαναλαμβανόμενα ισραηλινά πλήγματα για να απενεργοποιήσουν τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου είναι, κατά τη γνώμη μου, μια ισχυρή ένδειξη ότι 1) το ιρανικό καθεστώς προσπαθεί να μετακινήσει στρατηγικά όπλα προς ή μέσω της Συρίας για να ανοίξει ένα βόρειο μέτωπο και 2) οι Ισραηλινοί είναι αποφασισμένοι να το προλάβουν».

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος έκανε εκ νέου κοινή χρήση αυτής της ανάρτησης, δηλώνοντας ότι Ιρανοί ασχολούνται με μεταφορές όπλων.

Τα αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου της Συρίας είναι γνωστά ως σημεία διέλευσης ιρανικών όπλων που αποστέλλονται στη Χεζμπολάχ, μια ισχυρή ισλαμιστική μαχητική ομάδα τόσο στη Συρία όσο και στον Λίβανο.

Είμαστε τόσο κοντά σε έναν μεγάλο περιφερειακό πόλεμο.

Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν το Ιράν και τη Χεζμπολάχ μακριά από τη σύγκρουση, αλλά απλά δεν λειτουργεί.

Την Κυριακή, υπήρξαν περισσότερες μάχες κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ και πάλι:

Μια εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ, η Ράνα Σαχίλι, λέει ότι η σημερινή αύξηση της έντασης των ανταλλαγών μεταξύ του Ισραήλ και της λιβανέζικης τρομοκρατικής ομάδας δεν υποδηλώνει πως η Χεζμπολάχ έχει αποφασίσει να μπει πλήρως στον πόλεμο Χαμάς-Ισραήλ.

Οι μάχες στα σύνορα είναι «μόνο αψιμαχίες» και αντιπροσωπεύουν μια «προειδοποίηση», λέει.

Η Χεζμπολάχ δεν είναι ακόμη έτοιμη να πάει επίσημα σε πόλεμο.

Αλλά μόλις οι Ισραηλινοί κάνουν την κίνησή τους στη Γάζα, περιμένετε από τη Χεζμπολάχ να πατήσει τη σκανδάλη.

Και μόλις συμβεί αυτό, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να λάβει μια απόφαση.

Εάν η Χεζμπολάχ αρχίσει να εκτοξεύει χιλιάδες πυραύλους προς το Ισραήλ, νομίζω ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα διατάξει χτυπήματα κατά της Χεζμπολάχ.

Τα δύο αεροπλανοφόρα που έχουν παραγγελθεί στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα έχουν σταλεί εκεί για να αποτρέψουν τη Χεζμπολάχ και το Ιράν, θα αναλάβουν δράση εάν καταστεί απαραίτητο:

Το Πεντάγωνο διέταξε μια δεύτερη ομάδα κρούσης αερομεταφορέα στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα και στέλνει μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή καθώς το Ισραήλ ετοιμάζεται να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν σε δήλωση το Σάββατο.

Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ δεν προορίζονται να συμμετάσχουν στις μάχες στη Γάζα ή στις επιχειρήσεις του Ισραήλ, αλλά η παρουσία δύο από τα πιο ισχυρά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έχει σχεδιαστεί για να στείλει ένα μήνυμα αποτροπής στο Ιράν και τους Ιρανούς πληρεξούσιους στην περιοχή, όπως η Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Οι κινήσεις αποτελούν «μέρος της προσπάθειάς μας να αποτρέψουμε εχθρικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ ή οποιεσδήποτε προσπάθειες για διεύρυνση αυτού του πολέμου μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ», ανέφερε ο Όστιν στη δήλωση.

Όπως έχω συζητήσει προηγουμένως, ελπίζω ότι αυτά τα αεροπλανοφόρα διατηρούνται σε ασφαλή απόσταση, επειδή η Χεζμπολάχ έχει όντως πυραύλους που είναι ικανοί να βυθίσουν ένα αεροπλανοφόρο.

Καθώς αυτή η σύγκρουση εξελίσσεται, θα δούμε εικόνες στις τηλεοπτικές μας οθόνες που θα μας σοκάρουν όλους.

Τόσοι πολλοί άνθρωποι πρόκειται να πεθάνουν και ο κόσμος μας θα αλλάξει οριστικά από τη φρίκη που σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail