Το κινεζικό ναυτικό κυνήγησε αμερικανικό αντιτορπιλικό

USS Hopper - US Navy / Petty Officer 3rd Class Nathan T. Beard
Freepen.gr - Ο κινεζικός στρατός εκδίωξε ένα πολεμικό πλοίο των Ηνωμένων Πολιτειών κοντά στα αμφισβητούμενα νησιά Xisha/Paracel στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, αποκαλώντας την Ουάσινγκτον "δημιουργό κινδύνων για την ασφάλεια" και τον "μεγαλύτερο καταστροφέα" της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Η παραβίαση των χωρικών υδάτων της Κίνας από το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Hopper "έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο" την κυριαρχία του Πεκίνου και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η Ουάσινγκτον επιδιώκει την "ηγεμονία της ναυσιπλοΐας" και την "στρατιωτικοποίηση" της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Νοτίου Θεάτρου του PLA, ανώτερος συνταγματάρχης Tian Junli.

Ο κινεζικός στρατός ανέπτυξε "αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις για να ακολουθήσει και να παρακολουθήσει" τον εισβολέα και "τον έδιωξε σύμφωνα με το νόμο", μετέδωσε το CGTN. Το Πεντάγωνο δεν έχει ακόμη σχολιάσει το περιστατικό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail