Η Ουκρανία αντιμετωπίζει τον "χειρότερο χειμώνα" στην ιστορία της

pixabay / Wendelin_Jacober
Freepen.gr - Η Ουκρανία προετοιμάζεται για "τον χειρότερο χειμώνα" στην ιστορία της καθώς προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας διακοπές ρεύματος λόγω ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα. Η Μόσχα άρχισε να στοχεύει την ουκρανική ενεργειακή υποδομή το περασμένο φθινόπωρο ως απάντηση στον βομβαρδισμό της γέφυρας της Κριμαίας.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt τη Δευτέρα, ο Kuleba αποκάλυψε πως είχε αγοράσει "δεκάδες κεριά" και ο πατέρας του είχε αγοράσει ένα φορτηγό καυσόξυλων εν αναμονή ρωσικών επιθέσεων.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι το Κίεβο δε θα είχε πρόβλημα αν η Γερμανία δεν του παρέχει πυραύλους Taurus μεγάλου βεληνεκούς αλλά αντίθετα έστελνε περισσότερα συστήματα αεράμυνας, προσθέτοντας πως η Ουκρανία θα κάνει ό, τι μπορεί για να προστατεύσει τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής της.

Την άποψη ότι η Ουκρανία πρόκειται να αντιμετωπίσει έναν δύσκολο χειμώνα συμμερίστηκε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Αλεξέι Ντανίλοφ, ο οποίος δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι κορυφαίοι Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν συζητήσει το θέμα πολλές φορές, προσθέτοντας πως εναπόκειται επίσης στις τοπικές κοινότητες να παρέχουν στους ανθρώπους ηλεκτρικό ρεύμα.

Τον Οκτώβριο, ο Ουκρανός Υπουργός Ενέργειας Γερμανός Γκαλούσενκο αναγνώρισε ότι εάν η Ρωσία πραγματοποιήσει μαζικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή, "θα προκαλέσουν σημαντική ζημιά στο ηλεκτρικό δίκτυο", με πιθανότητα διακοπών ρεύματος ενώ κάλεσε τους ανθρώπους να αγοράσουν γεννήτριες και να λάβουν άλλα μέτρα για να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα στις διακοπές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail