Η αυξανόμενη αστάθεια μέσα στον πλανήτη μας προκαλεί Αποκαλυπτικές σκηνές στην Ισλανδία και την Ιταλία

Έχετε δει τις καταιγιστικές εικόνες που βγαίνουν από την Ισλανδία; Έγραψα για το τρομερό τρέμουλο που συμβαίνει στην Ισλανδία πριν από λίγες μέρες, αλλά τα πράγματα έχουν γίνει πολύ χειρότερα από τότε. Σε αυτό το σημείο, ένα γιγάντιο «χάσμα» κυριολεκτικά διατρέχει το κέντρο της πόλης του Γκρίνταβικ. Και στην Ιταλία, το όρος Αίτνα μας κάνει αυτή την στιγμή ένα εντυπωσιακό σόου με πυροτεχνήματα. Φυσικά, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονται για τίποτα από όλα αυτά, επειδή αυτές οι καταστροφές συμβαίνουν στην άλλη άκρη του κόσμου. Αλλά θα πρέπει να ενδιαφέρονται για αυτές τις καταστροφές, γιατί οι ίδιες γεωφυσικές δυνάμεις που τις προκαλούν θα προκαλέσουν αναπόφευκτα μεγάλα σεισμικά γεγονότα και στη χώρα μας.

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Καθώς γράφω αυτό το άρθρο, οι αρχές στην Ισλανδία προετοιμάζονται για την πιθανότητα μιας απολύτως μαζικής έκρηξης, επειδή η «σήραγγα του μάγματος» που εκτείνεται ακριβώς κάτω από την πόλη Γκρίνταβικ πλησιάζει γρήγορα πολύ πιο κοντά στην επιφάνεια:

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πιθανότητα έκρηξης ηφαιστείου που αποτελεί απειλή για την εκκενωμένη πλέον πόλη έχει αυξηθεί σημαντικά από το Σάββατο.

Η σήραγγα μάγματος που τρέχει κάτω από την πόλη και τις γειτονικές της περιοχές μετρήθηκε ότι βρίσκεται σε βάθος 800 μέτρων, μια γρήγορη κλίση σε σύγκριση με το βάθος των 1500 μέτρων που είχε μετρηθεί νωρίτερα την ημέρα.

Το Ισλανδικό Μετεωρολογικό Γραφείο (IMO) είπε πως υπήρχε σημαντικός κίνδυνος έκρηξης, δεδομένου του μεγέθους της εισβολής μάγματος υπόγεια καθώς και του ρυθμού με τον οποίο κινούνταν. Το κινούμενο μάγμα μετατοπίζει τις πλάκες, προκαλώντας σεισμούς.

Καθώς το μάγμα επιταχύνεται κατά μήκος του υπόγειου, δημιουργεί σεισμική δραστηριότητα και αναφέρεται ότι έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 700 σεισμοί μόλις από χθες:

Η Ισλανδία «είναι στα άκρα», καθώς οι ειδικοί λένε ότι οι σεισμοί που βουίζουν κάτω από την επιφάνεια εδώ και μέρες και έχουν διασχίσει μια πόλη είναι προάγγελος μιας ηφαιστειακής έκρηξης.

Περισσότεροι από 700 σεισμοί έχουν καταγραφεί στη νοτιοδυτική χερσόνησο Reykjanes από χθες, και παρά το γεγονός πως είναι ελαφρώς πιο αδύναμοι από τις προηγούμενες ημέρες, το ηφαίστειο Fagradalsfjall εξακολουθεί να αναμένεται να εκραγεί.

Η Ισλανδία συγκλονίστηκε από χιλιάδες δονήσεις τις τελευταίες ημέρες, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης να κηρύσσεται την Παρασκευή και περίπου 4.000 άνθρωποι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν την αλιευτική κοινότητα του Γκρίνταβικ.

Οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν κυριολεκτικά να ακούσουν «ανίερους ήχους» κάτω από τα πόδια τους και τώρα ένα τεράστιο «χάσμα» έχει κυριολεκτικά ανοίξει ακριβώς στο κέντρο της πόλης…

Οι κάτοικοι που έχουν εκκενωθεί ανέφεραν ότι άκουσαν «ανίερους ήχους» από κάτω από το έδαφος καθώς τράπηκαν σε φυγή, ενώ σε όσους επιτρεπόταν να επιστρέψουν για να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους από τα εγκαταλειμμένα σπίτια τους είπαν: «Αν ακούσετε σειρήνες, αφήστε τα πάντα και βγείτε έξω!».

Οι καταβόθρες έχουν ανοίξει γύρω από την πόλη και τώρα το εναέριο υλικό που καταγράφηκε από το Λιμενικό Σώμα δείχνει ένα χάσμα να διατρέχει το κέντρο, με καπνό να ξεχύνεται από τα κενά διασπάται καθώς ανεβαίνει το μάγμα.

Σε όλα μου τα χρόνια, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Ειλικρινά, αυτό μοιάζει με κάτι που βγήκε απευθείας από μια ταινία καταστροφής του Χόλιγουντ.

Εν τω μεταξύ, το όρος Αίτνα αποφάσισε να τρελαθεί.

Την Κυριακή έστειλε ηφαιστειακή τέφρα χιλιάδες πόδια στον αέρα και το τεράστιο σιντριβάνι λάβας που βγαίνει από το ηφαίστειο είναι απολύτως μαγευτικό:

Το ηφαίστειο της Αίτνας άρχισε να εκρήγνυται ξανά στο νησί της Σικελίας την Κυριακή, στέλνοντας στάχτη μίλια στον ουρανό και βροχή στην Κατάνια.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (INGV) δήλωσε ότι η έκρηξη ξεκίνησε την Κυριακή, στέλνοντας στον αέρα ένα σιντριβάνι λάβας. Η εκρηκτική στήλη εκτιμάται πως είναι πάνω από 14.700 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, η Αίτνα παρουσιάζει σημάδια εκρηκτικής δραστηριότητας στον νοτιοανατολικό κρατήρα, σύμφωνα με το INGV. Η δραστηριότητα άρχισε να αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες, με εκρήξεις να γίνονται κάθε δευτερόλεπτο πριν εκραγεί ξανά το ηφαίστειο.

Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να παρακολουθούμε την έκρηξη της λάβας, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτό το καυτό υλικό προέρχεται από περιοχές εντός του πλανήτη μας που είναι εξαιρετικά ασταθείς.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει ασυνήθιστη σεισμική δραστηριότητα να κάνει ξαφνικά ειδήσεις ξανά και ξανά και ξανά.

Δεκάδες ηφαίστεια εκρήγνυνται αυτήν την στιγμή, και κάθε νέα μέρα χιλιάδες σεισμοί κροταλίζουν τον πλανήτη μας.

Πολλοί από τους επιστημονικούς ειδικούς συνεχίζουν να μας διαβεβαιώνουν ότι όλα αυτά είναι απολύτως «φυσιολογικά».

Αλλά άνθρωποι σαν εμένα επιμένουν πως όλη αυτή η σεισμική δραστηριότητα είναι μέρος του σεναρίου του τέλους που περιμέναμε.

Αν άνθρωποι σαν εμένα έχουν δίκιο, ο πλανήτης μας θα συνεχίσει να γίνεται ακόμα πιο ασταθής και αυτό θα προκαλέσει φυσικές καταστροφές χωρίς προηγούμενο κατά τους μήνες και τα χρόνια που είναι μπροστά μας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail