Γιατί η ηφαιστειακή δραστηριότητα αρχίζει να τρελαίνεται σε όλο τον πλανήτη;

Ξαφνικά, ο γιγαντιαίος βράχος στον οποίο ζούμε όλοι αρχίζει να τρελαίνεται λίγο. Ασυνήθιστη ηφαιστειακή δραστηριότητα συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, αλλά οι «ειδικοί» μας διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που να προκαλεί ανησυχία. Αλλά είναι δυνατόν να κάνουν λάθος; Αφού διαβάσετε τις πληροφορίες που παρέχω σε αυτό το άρθρο, καταλήξτε στο δικό σας συμπέρασμα. Για μένα, σίγουρα φαίνεται πως αυτό που βλέπουμε αυτή την στιγμή δεν είναι φυσιολογικό.
 
MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτήν τη στιγμή, η ηφαιστειακή δραστηριότητα προκαλεί την ανάδυση ενός νέου νησιούστον Ειρηνικό Ωκεανό ακριβώς έξω από τις ακτές του νησιού Iwo Jima της Ιαπωνίας:

Ένα νησί που αναδύθηκε πρόσφατα από τον Ειρηνικό Ωκεανό μετά από μια υποβρύχια ηφαιστειακή έκρηξη είναι πλέον ορατό από το διάστημα, αποκαλύπτουν εικόνες από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA). Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν τη νέα στεριά να βρίσκεται περίπου 0,6 μίλι (1 χιλιόμετρο) από τις ακτές ανοιχτά του νησιού Iwo Jima της Ιαπωνίας.

Το βυθισμένο ηφαίστειο άρχισε να εκρήγνυται στις 21 Οκτωβρίου, με τη δραστηριότητα να αυξάνεται τις επόμενες 10 ημέρες. Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, γίνονταν εκρήξεις κάθε λίγα λεπτά, σύμφωνα με μεταφρασμένη δήλωση. Η έκρηξη έριξε μεγάλα κομμάτια βράχου στον αέρα και εκτόξευσε έναν πίδακα αερίου και τέφρας πάνω από 160 πόδια (50 μέτρα) σχεδόν κάθετα πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Περιττό να πούμε πως ένα νέο νησί δεν γεννιέται πολύ συχνά.

Έχω προειδοποιήσει τους αναγνώστες μου για την ανησυχητική άνοδο της ηφαιστειακής δραστηριότητας στους ωκεανούς μας, και αυτό είναι ακόμη μια απόδειξη ότι κάτι πραγματικά περίεργο συμβαίνει εκεί κάτω.

Αλλά όταν πρόκειται για την Ιαπωνία, υπάρχει ένα άλλο ηφαίστειο που πιστεύω ότι είναι πολύ πιο απειλητικό.

Ας παρακολουθούμε πολύ στενά το όρος Φούτζι το 2024 και μετά, γιατί όταν τελικά φυσήξει θα προκαλέσει θάνατο και καταστροφή σε απολύτως μαζική κλίμακα.

Εν τω μεταξύ, στην Ισλανδία οι κάτοικοι της πόλης Γκρίνταβικ εκκενώνονται επειδή χιλιάδες σεισμοί έχουν «δημιουργήσει ανησυχίες πως μια ηφαιστειακή έκρηξη μπορεί να είναι επικείμενη»:

Μερικοί κάτοικοι της πόλης Grindavík της νοτιοδυτικής Ισλανδίας επετράπη να επιστρέψουν για λίγο σπίτι τους την Κυριακή για να μαζέψουν γρήγορα τα απαραίτητα αντικείμενα και τα κατοικίδια που άφησαν πίσω τους όταν διατάχθηκαν εκκενώσεις εν μέσω χιλιάδων σεισμών που έχουν συγκλονίσει την περιοχή και έχουν εγείρει ανησυχίες ότι μπορεί να είναι επικείμενη ηφαιστειακή έκρηξη.

Η κυβέρνηση της Ισλανδίας κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησε τη μαζική εκκένωση του Γκρίνταβικ την Παρασκευή.

Συνολικά, αυτή η περιοχή έχει πληγεί από περισσότερους από 4.000 σεισμούς τις τελευταίες ημέρες και τουλάχιστον 1.000 από αυτούς τους σεισμούς στην πραγματικότητα «καταγράφηκαν μέσα στη σήραγγα μάγματος»:


Το Ισλανδικό Μετεωρολογικό Γραφείο (IMO) παρέχει συνεχείς ενημερώσεις για την πιθανή καταστροφή και είπε ότι με βάση τις παρατηρήσεις, υπάρχει «σημαντική πιθανότητα» ηφαιστειακής έκρηξης τις επόμενες ημέρες.

Περισσότεροι από 4.000 σεισμοί έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες δύο ημέρες και ο ΙΜΟ είπε ότι από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, καταγράφηκαν 1.000 σεισμοί μέσα στη σήραγγα μάγματος, ή ανάχωμα, που σχηματίστηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, το όρος Αγία Ελένη έχει χτυπηθεί από 400 σεισμούς από τα μέσα Ιουλίου:

400 σεισμοί έχουν καταγραφεί κάτω από το όρος Αγία Ελένη από τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Αυτή είναι η μεγαλύτερη σειρά δονήσεων από τότε που έληξε η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου το 2008.

Μας λένε ότι «το μάγμα ρέει μέσα από θαλάμους βαθιά υπόγεια» καθώς το ηφαίστειο επαναφορτίζεται:

Εξειδικευμένος εξοπλισμός ανίχνευσε ότι το μάγμα ρέει μέσα από θαλάμους βαθιά υπόγεια, προκαλώντας επαναφόρτιση του ηφαιστείου.

Υπάρχουν φόβοι πως οι σεισμοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια άλλη τεράστια έκρηξη που θυμίζει έκρηξη της δεκαετίας του 1980 που άφησε νεκρούς 57 ανθρώπους και άλλαξε οριστικά το οικοσύστημα της περιοχής.

Πιστεύω πως το Όρος της Αγίας Ελένης θα εκραγεί ξανά.

Αλλά όπως γνωρίζουν ήδη οι τακτικοί αναγνώστες μου, ανησυχώ ακόμη περισσότερο για το όρος Ρενιέ.

Στην άλλη άκρη του κόσμου, η σεισμική δραστηριότητα κλονίζει τακτικά ένα απολύτως τεράστιο υπερηφαίστειο γνωστό ως Campi Flegrei:

Τώρα είναι η τοποθεσία πολλών ηφαιστείων που είναι ενεργά εδώ και 39.000 χρόνια, πολλά από τα οποία βρίσκονται κάτω από το νερό. Είναι επίσης κατοικημένη με βίλες, μικρά χωριά και εμπορικά κέντρα και φιλοξενεί 800.000 ανθρώπους και ένα νοσοκομείο υπό κατασκευή. Περισσότεροι από 500.000 από τους ντόπιους ζουν σε αυτό που η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας έχει χαρακτηρίσει «κόκκινη ζώνη», μια περιοχή που περιλαμβάνει 18 πόλεις που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο σε περίπτωση έκρηξης. Επιπλέον 3 εκατομμύρια κάτοικοι της Νάπολης ζουν αμέσως έξω από το ανατολικό άκρο της καλντέρας, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του Campi Flegrei ήταν το 1538 και δημιούργησε ένα νέο βουνό στον κόλπο. Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή έχει ενταθεί από τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας (INGV), και οι ειδικοί φοβούνται πως το ηφαίστειο θα μπορούσε να ξαναξυπνήσει μετά από γενιές ηρεμίας.

Μέχρι στιγμής φέτος, το Campi Flegrei έχει πληγεί από περισσότερους από 3.400 σεισμούς , και αυτό έχει προκαλέσει αρκετό συναγερμό:

Επί του παρόντος, σε κατάσταση θετικού βραδυσειισμού, όταν το έδαφος κινείται προς τα πάνω, ολόκληρη η ηφαιστειακή ζώνη βιώνει επίσης ένα κύμα σεισμών που έχει κλονίσει τα νεύρα και έχει στείλει τους κατοίκους να αναζητούν ασφάλεια στους δρόμους. Τον Σεπτέμβριο, ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 40 ετών έπληξε την περιοχή και το σεισμό αυτό των 4,2 Ρίχτερ ακολούθησε ένας παρόμοιας ισχύος λίγες μέρες αργότερα.

Μέχρι στιγμής το 2023 το Campi Flegrei έχει καταγράψει περισσότερους από 3.450 σεισμούς, 1.118 από τους οποίους σημειώθηκαν μόνο τον Αύγουστο. Αυτό είναι υπερτριπλάσιο από το σύνολο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της INGV. Περισσότεροι από 500 σεισμοί σημειώθηκαν τον Οκτώβριο, ο ισχυρότερος από τους οποίους ήταν μεγέθους 4,0 Ρίχτερ, ακολουθούμενοι από δώδεκα μετασεισμούς.

Όλη αυτή η σεισμική δραστηριότητα συνέβη σε μια εποχή που η γιγάντια μπάλα φωτιάς γύρω από την οποία περιστρέφεται ο πλανήτης μας ήταν εξαιρετικά ενεργή.

Στην πραγματικότητα, μια μεγάλη στεφανιαία μαζική εκτίναξη που μόλις εξαπολύθηκε μας έπληξε αυτό το Σαββατοκύριακο:

Αυτό συμβαίνει επειδή ο ήλιος έχει εξαπολύσει μια τεράστια εκτίναξη στεφανιαίας μάζας (CME) που πρόκειται να χτυπήσει τη Γη αυτό το Σαββατοκύριακο, πυροδοτώντας μια γεωμαγνητική καταιγίδα μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής.

Αυτό θα πετάξει φορτισμένα σωματίδια στον πλανήτη μας τα οποία θα αλληλεπιδράσουν με το οξυγόνο και το άζωτο στην ατμόσφαιρα για να εκπέμπουν πράσινα και κόκκινα χρώματα πάνω από τους πόλους μας.

Ο βραχίονας του Διαστημικού Καιρού του Met Office είπε ότι το Aurora borealis θα είναι πιθανότατα ορατό σε περιοχές της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και ακόμη και «νότια ως την κεντρική Αγγλία και την Ουαλία», εάν ο ουρανός είναι καθαρός.

Οι επιστημονικοί «ειδικοί» θα συνεχίσουν να σας λένε πως τίποτα ασυνήθιστο δε συμβαίνει καθόλου.

Και άνθρωποι σαν εμένα θα συνεχίσουν να σας λένε ότι οι κατακλυσμικοί καιροί είναι τώρα μπροστά μας.

Ποιος λοιπόν έχει δίκιο και ποιος άδικο;

Όπως συμβαίνει με τόσα άλλα πράγματα, ο χρόνος θα αποκαλύψει την αλήθεια…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail