Η Πολωνία σε κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, Λευκορωσία — Μεντβέντεφ

Yekaterina Shtukina/POOL/TASS
Freepen.gr - Ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι οι ενέργειες της Πολωνίας μπορεί να οδηγήσουν σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και να ξεκινήσουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταδίδει το tass.com.

«Η στρατιωτική συσσώρευση της ίδιας της Πολωνίας και η πολωνική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία μπορεί να πυροδοτήσουν μια άμεση σύγκρουση μεταξύ της Βαρσοβίας και της Λευκορωσίας και της Ρωσίας», δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε άρθρο για την εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta.
 
«Σε αυτή την περίπτωση, η συμμαχική ομάδα θα δώσει την κατάλληλη απάντηση για να αποτρέψει απειλές που πηγάζουν από τις κακές φιλοδοξίες του πολωνικού κατεστημένου», τόνισε.

Κατά τη γνώμη του Μεντβέντεφ, «οι απερίσκεπτες ενέργειες της Πολωνίας, εάν υποστηριχθούν βιαστικά από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, μπορεί να έχουν εκτεταμένες επικίνδυνες συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο». «Και τότε η Πολωνία θα εκπληρώσει τον ρόλο της «ύαινας της Ευρώπης» που εξαπέλυσε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail