Υπάρχει ελπίδα για διπλωματική διευθέτηση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων;

Μπορούμε να κάνουμε εικασίες για τον σκοπό της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου σε ισραηλινά στρατιωτικά φυλάκια και κιμπούτζ, αλλά καθώς μπαίνουμε στην τέταρτη εβδομάδα του πολέμου, ανησυχώ περισσότερο ότι βρισκόμαστε στον γκρεμό ενός παγκόσμιου πολέμου και πως απαιτείται ισχυρή διπλωματική πίεση για να αποφευχθεί μια καταστροφή. Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η επίθεση της Χαμάς ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για να δελεάσει το Ισραήλ να εισβάλει στη Γάζα προκειμένου να συσπειρώσει τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο στο πλευρό των Παλαιστινίων.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Είτε αυτός ήταν ο σκοπός είτε όχι, αυτό ήταν το αποτέλεσμα. Καθώς οι απώλειες των Παλαιστινίων αυξάνονται, τα αραβικά και μουσουλμανικά έθνη γίνονται όλο και πιο έντονα στο να απαιτούν τον τερματισμό των επιθέσεων του Ισραήλ εναντίον Παλαιστινίων, όχι μόνο στη Γάζα, αλλά σε ολόκληρο το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη.

Οι εικόνες και τα βίντεο που έρχονται από τη Γάζα είναι ανατριχιαστικές.

Δεν είναι μόνο η φρίκη του να βλέπεις τα νεκρά σώματα μικρών παιδιών που εξοργίζει τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο. Υπάρχει επίσης η χονδροειδής υποκρισία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Απλώς παρακολουθήστε πώς ο εκπρόσωπος της Εθνικής Ασφάλειας του Μπάιντεν, ο απόστρατος ναύαρχος Τζον Κίρμπι, μιλά για απώλειες αμάχων στην Ουκρανία σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στη Γάζα.

Είναι αυτό το είδος γκροτέσκο διπλών μέτρων και σταθμών που συμβάλλει στη διάβρωση της επιρροής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Αυτό είναι ακριβώς το σημείο που εξέφρασε η βασίλισσα της Ιορδανίας Ράνια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Νομίζω ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί πως το Ισραήλ - το σιωνιστικό κράτος - δεν είναι το ίδιο με τον Ιουδαϊσμό. Οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται για τις επιθέσεις του Ισραήλ στον παλαιστινιακό πληθυσμό. Μεγάλη διαμαρτυρία έγινε στον σταθμό Grand Central της Νέας Υόρκης την Παρασκευή.

Είναι απίθανο ο Μπίμπι Νετανιάχου να εισακούσει τις εκκλήσεις τους, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο μπλοκ Ισραηλινών ψηφοφόρων που είναι θυμωμένοι με τον Νετανιάχου και δε θέλουν να πάνε σε πόλεμο με Παλαιστίνιους αμάχους. Εβραίοι ακτιβιστές έχουν δημιουργήσει μια ταινία που κυκλοφορεί τώρα που μπορεί να βοηθήσει να χτιστεί μια γέφυρα με τους Παλαιστίνιους και να εμποδίσει τον κόσμο να βυθιστεί σε έναν φρικτό πόλεμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail