Κίνα: Δε θα παραδώσουμε ούτε μια ίντσα κινεζικού εδάφους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

ΑΡ Photo/Liu Ζheng - Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ
Η Κίνα δε χρειάζεται τη γη κάποιου άλλου, αλλά δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε μια ίντσα από τη δική μας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ σε ενημέρωση τη Δευτέρα, σχολιάζοντας τη θέση του Πεκίνου σχετικά με την κατάσταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας υπό το πρίσμα της επικείμενης συνάντησης των ηγετών των ΗΠΑ και της Κίνας.

Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής. Οι αρχηγοί κρατών θα συζητήσουν σε βάθος τις διμερείς σχέσεις, καθώς και παγκόσμια θέματα.

"Η Κίνα έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφή την ουσία του ζητήματος της Θάλασσας της Νότιας Κίνας και την αρχή της θέσης της. Δε χρειαζόμαστε γη που δεν είναι κινεζική, αλλά δε θα παραδώσουμε ούτε μια ίντσα κινεζικού εδάφους", είπε η διπλωμάτης.

Η Μάο Νινγκ τόνισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σταματήσουν να δημιουργούν δικαιολογίες για να παρέμβουν σε διαφορές μεταξύ της Κίνας και των σχετικών χωρών για εδάφη και θαλάσσια συμφέροντα, πολύ λιγότερο να χρησιμοποιούν σχετικά ζητήματα για να καταστείλουν και να συγκρατήσουν την Κίνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail