Τώρα που το Ισραήλ μπήκε στη Γάζα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Χεζμπολάχ, το Ιράν και την Τουρκία

pixabay
Τώρα θα μάθουμε ποιος μπλόφαρε και ποιος δεν μπλόφαρε. Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν πάει στη Γάζα και μας λένε ότι πρόκειται για έναν πόλεμο που μπορεί να διαρκέσει μήνες. Φυσικά θα μπορούσε εύκολα να διαρκέσει πολύ περισσότερο από αυτό. Εάν ο δηλωμένος στόχος είναι η εξάλειψη της Χαμάς, αυτό σίγουρα δε θα είναι εύκολο. 

MICHAEL SNYDER - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αποκαλεί αυτό έναν δεύτερο πόλεμο ανεξαρτησίας και μόλις είπε στον κόσμο ότ το «Ποτέ ξανά είναι τώρα»:

Ο Νετανιάχου είπε ότι τα στρατεύματα που έχει συναντήσει στο πεδίο είναι αποφασισμένα να αναγκάσουν τη Χαμάς να πληρώσει για τις ενέργειές της στις 7 Οκτωβρίου.

«Είναι αποφασισμένοι να εξαλείψουν αυτό το κακό από τον κόσμο, για την ύπαρξή μας και, προσθέτω, για όλη την ανθρωπότητα».

Ο Νετανιάχου συνέχισε: «Πάντα λέγαμε «Ποτέ ξανά». Το "Ποτέ ξανά" είναι τώρα».

Άρα το Ισραήλ προφανώς δεν μπλόφαρε.

Τώρα θα δούμε τι κάνει η Χεζμπολάχ.

Αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ έχουν προειδοποιήσει πολλές φορές ότι θα μπουν στον πόλεμο εάν το Ισραήλ εισέλθει στη Γάζα.

Η Χεζμπολάχ απλώς μπλόφαρε;

Μέχρι στιγμής, ένας περιορισμένος αριθμός ρουκετών έχει εκτοξευθεί πέρα ​​δώθε κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ από τότε που ο Νετανιάχου έκανε την ομιλία του:

Αρκετές βολές ρουκετών εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ την Κυριακή και οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι έπληξαν πυρήνες και τοποθεσίες που ανήκουν στην τρομοκρατική ομάδα της Χεζμπολάχ, καθώς οι αψιμαχίες συνεχίζονταν στα βόρεια σύνορα και ο στρατός συνεχίζει τον πόλεμο με τους τρομοκράτες της Χαμάς στο Λωρίδα της Γάζας στο νότο.

Σύμφωνα με την IDF, ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από το Λίβανο στην άνω και δυτική Γαλιλαία πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, πυροδοτώντας σειρήνες σε πόλεις όπως οι Kiryat Shmona, Nahariya, Shlomi, Tuba-Zangariyye, Rosh Pina, Ayelet Hashahar και Hatzor Haglilit.

Αν αυτό είναι το μόνο που κάνει η Χεζμπολάχ, οι Ισραηλινοί θα πανηγυρίσουν πολύ.

Δυστυχώς, δεν πιστεύω πως η Χεζμπολάχ απλώς μπλόφαρε, και νομίζω ότι σύντομα θα δούμε κάποιες σημαντικές κινήσεις από αυτήν.

Επίσης, δεν νομίζω πως το Ιράν μπλόφαρε.

Την Κυριακή, ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi δήλωσε δημόσια ότι οι Ισραηλινοί έχουν «περάσει τις κόκκινες γραμμές» που είχε χαράξει το Ιράν:

Το Ισραήλ έχει «περάσει τις κόκκινες γραμμές» στη Γάζα, οι οποίες «μπορεί να αναγκάσουν τους πάντες να αναλάβουν δράση», δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος του Ιράν, Ebrahim Raisi, ενώ ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν προειδοποίησε για «υψηλό κίνδυνο» διάχυτης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.

Εντάξει, οι «κόκκινες γραμμές» σας έχουν ξεπεραστεί.

Τι θα κάνετε για αυτό;

Μέχρι στιγμής, η απάντηση δεν είναι μεγάλη.

Αλλά οι Ιρανοί διεξάγουν «μαζικά πολεμικά παιχνίδια» αυτήν την στιγμή:

Το Ιράν έχει οργανώσει μαζικά πολεμικά παιχνίδια με 200 ελικόπτερα και εκτοξευτές πυραύλων καθώς οι εντάσεις μαίνονται πάνω από το Ισραήλ.

Άρματα μάχης, αεροσκάφη και στρατεύματα αναπτύχθηκαν από την Ισλαμική Δημοκρατία για την άσκηση που ονομάστηκε «Authority 1402».

Κατά τη διάρκεια αυτών των πολεμικών ασκήσεων, οι Ιρανοί εκτοξεύουν νέες εκδόσεις των εγχώριων πυραύλων τους:

Ο στρατός της Τεχεράνης ξεκίνησε τις ασκήσεις – συμπεριλαμβανομένης της χρήσης αναβαθμισμένων εκδόσεων των εγχώριων πυραύλων τους, Dawn και Diamond.

Δοκίμασαν επίσης νέες βόμβες καθώς και επιθετικά ελικόπτερα.

Τα ελικόπτερα εκτόξευσαν βλήματα στο σκοτάδι και κατέστρεψαν τον προσποιούμενο εχθρό χρησιμοποιώντας συστήματα νυχτερινής όρασης.

Φυσικά αυτά τα πολεμικά παιχνίδια δεν πρόκειται να εκφοβίσουν κανέναν.

Εάν οι Ιρανοί σκοπεύουν να σταματήσουν αυτό που συμβαίνει, θα πρέπει να αναλάβουν δράση.

Προς το παρόν, οι Ιρανοί περιορίζονται στη διεξαγωγή επιθέσεων σε βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή μέσω των πληρεξουσίων τους:

Οι επιθέσεις σε στρατιωτικά φυλάκια των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο. Τα νέα του Al-Mayadeen και άλλα περιφερειακά μέσα ανέφεραν ότι υπήρξαν αρκετές επιθέσεις από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν το Σάββατο και την Κυριακή. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης τις νέες επιθέσεις, αποκαλώντας τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές του Πενταγώνου στη Συρία «αποτυχημένη προσπάθεια αποτροπής των πολιτοφυλακών».

Μια δήλωση από μια συμμαχία σιιτικών παραστρατιωτικών ομάδων ανέφερε: «Οι Μουτζαχεντίν της Ισλαμικής Αντίστασης στο Ιράκ στόχευσαν την αμερικανική βάση κατοχής στο Al-Tanf της Συρίας , με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία έπληξαν απευθείας τους στόχους τους». Πραγματοποίησαν την επίθεση από τα σύνορα με το Ιράκ στη Συρία.

Αναφορές σημειώνουν χωριστά ότι η βάση al-Shaddadi στην ανατολική Συρία χτυπήθηκε επίσης με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ η βάση και το πετρελαϊκό πεδίο al-Omar χτυπήθηκαν. Ο τελευταίος φέρεται να δέχτηκε επίθεση λίγες ώρες μετά τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

Το Al-Mayadeen είχε αναφέρει πριν από μια δήλωση των ιρακινών Ταξιαρχιών της Χεζμπολάχ, η οποία ανέφερε πως η ομάδα είναι πρόθυμη να πολεμήσει «έναν πόλεμο φθοράς εναντίον του εχθρού που θα παραταθεί για χρόνια».

Οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ υποτίθεται ότι θα έδιναν τέλος σε αυτό.

Προφανώς αυτό δε λειτούργησε.

Ποια είναι λοιπόν η επόμενη κίνηση του Τζο Μπάιντεν;

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάνει κάθε είδους θόρυβο.

Σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων το Σάββατο, δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι «εγκληματίας πολέμου»:

Η Τουρκία θα παρουσιάσει το Ισραήλ στον κόσμο ως εγκληματία πολέμου, δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στη «Μεγάλη Παλαιστινιακή Συνάντηση», μια διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε: «Ισραήλ, θα σε ανακηρύξουμε επίσης εγκληματία πολέμου στον κόσμο, προετοιμαζόμαστε για αυτό και θα παρουσιάσουμε το Ισραήλ στον κόσμο ως εγκληματία πολέμου».

Ο Ερντογάν τόνισε ότι ο δυτικός κόσμος κινητοποίησε τους πολιτικούς και τα μέσα ενημέρωσης του για να νομιμοποιήσει τη σφαγή των αθώων ανθρώπων στη Γάζα, προσθέτοντας: «Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα πολέμου».

Και ο Ερντογάν απείλησε επίσης το Ισραήλ με πιθανή στρατιωτική δράση:

Σε σχόλια που προκάλεσαν την ισραηλινή κατακραυγή και οδήγησαν τη χώρα να αποσύρει τη διπλωματική της παρουσία, ο πρόεδρος Ερντογάν υποστήριξε πως οι επιθέσεις στη Γάζα συνιστούσαν «σφαγή».

Στην ίδια ομιλία, φέρεται να είπε ότι η Τουρκία μπορεί «να έρθει οποιαδήποτε νύχτα απροσδόκητα» σε εκστατική υποδοχή από εκατοντάδες χιλιάδες παρευρισκόμενους.

Το βίντεο, το οποίο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, φέρεται να δείχνει το φιλοπαλαιστινιακό πλήθος να απαντά με το άσμα: «Τουρκικός στρατός στη Γάζα».

Θα έκανε πράγματι κάτι τέτοιο η Τουρκία;

Ο Ερντογάν είναι εντελώς τρελός, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ήθελε να ρισκάρει μια άμεση σύγκρουση με το Ισραήλ.

Εάν η Τουρκία επιτεθεί στο Ισραήλ, οι ΗΠΑ θα χτυπούσαν την Τουρκία;

Οι ΗΠΑ και η Τουρκία είναι και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ, και έτσι αυτό θα δημιουργούσε μια αρκετά δύσκολη κατάσταση.

Φίλοι μου, έχουμε μπει πραγματικά σε έδαφος άνευ προηγουμένου.

Ένας μεγάλος πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή, και τώρα θα παρακολουθήσουμε για να δούμε τι θα κάνουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη συνέχεια…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail