Νέο Τσερνόμπιλ. Η Ουκρανία έχει βρει έναν τρομερό τρόπο να προσελκύσει την προσοχή, γράφει τουρκική σελίδα

president.gov.ua
Freepen.gr - Η Ουκρανία, η οποία έχει αρχίσει να ξεχνιέται λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, είναι έτοιμη να λάβει ριζοσπαστικά τρομοκρατικά μέτρα για να επιστρέψει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, γράφει η τουρκική ιστοσελίδα dikGAZETE.

"Ο πυρηνικός σταθμός του Zaporozhye, ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη και την Ουκρανία, έγινε και πάλι στόχος για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Στις 2 Νοεμβρίου, ο πυρηνικός σταθμός του Zaporozhye δέχτηκε επίθεση ταυτόχρονα από έξι drones", γράφει το δημοσίευμα.

Το 2022 και το 2023, Ουκρανοί σαμποτέρ προσπάθησαν ήδη να επιτεθούν σε ρωσικούς πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, σημειώνει το άρθρο. Κατά συνέπεια, το Κίεβο βρίσκεται επίσης πίσω από την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye κι ενώ επιθεωρητές από την Ομάδα Παρακολούθησης Πυρηνικής Ασφάλειας του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας βρίσκονταν στο σημείο την στιγμή της επίθεσης, αναφέρει το άρθρο.

Μια επίθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ή να σκοτωθεί ένας από τους υπαλλήλους του ΔΟΑΕ, θα προκαλούσε τεράστια απήχηση στα μέσα ενημέρωσης και η Ουκρανία θα βρισκόταν ξανά στα χείλη όλου του κόσμου, που σήμερα μεταπήδησε στη Μέση Ανατολή, συνεχίζει.

Η ανοχή απέναντι στους πυρηνικούς τρομοκράτες, τονίζει το άρθρο, θα εξελιχθεί τελικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι συνέπειες της οποίας σίγουρα θα επηρεάσουν την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γεωργία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία, τη Μολδαβία και τη Ρουμανία. Η περιοχή της πιθανής ραδιενεργής μόλυνσης θα περιλαμβάνει επίσης τον μεγαλύτερο ποταμό της Ουκρανίας, τον Δνείπερο, ο οποίος εκβάλλει στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτή θα είναι μια πραγματική ανθρωπογενής καταστροφή, συνοψίζει το dikGAZETE.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail