Οι Ιρανοί φαίνεται να πιστεύουν ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα γίνει πολύ πιο βίαιος

Οι φήμες ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή πρόκειται να πάει στο επόμενο επίπεδο κυκλοφορούν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτήν την στιγμή. Οι Ιρανοί και οι τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζουν μισούν απολύτως αυτό που συμβαίνει στη Γάζα και προετοιμάζονται να αναλάβουν δράση. Θα δούμε λοιπόν μια σημαντική κίνηση σύντομα; 

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό είναι δύσκολο να ειπωθεί, γιατί υπάρχουν τόσα πολλά που αφορούν μια τέτοια απόφαση. Αλλά ο πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν μας λέει δημόσια πως «τις επόμενες ημέρες» θα δούμε «πρόσθετα μέτωπα να εντάσσονται στη σύγκρουση στη Γάζα»:

Εν μέσω απειλών από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούτι της Υεμένης να μπλοκάρουν τα ισραηλινά πλοία στα στενά Μπαμπ-ελ-Μαντέμπ, ο πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Μοχσέν Ρεζάι, προειδοποίησε πως «τις επόμενες ημέρες, θα δούμε πρόσθετα μέτωπα να εντάσσονται στη σύγκρουση στη Γάζα».

Ο Ρεζάι είπε στο λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Mayadeen, που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, ότι «αν συνεχιστεί η πίεση στους κατοίκους της Γάζας, ο πόλεμος θα λάβει μεγαλύτερη υποστήριξη. Η Χαμάς δεν είναι μόνη, έχει την υποστήριξη των δυνάμεων της αντίστασης στον Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη».


Τι ακριβώς εννοεί λοιπόν με τον όρο «πρόσθετα μέτωπα»;

Μακάρι να μπορούσα να του κάνω αυτή την ερώτηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν φαίνεται επίσης να έχει επιβεβαιώσει πως αυτός ο πόλεμος πρόκειται να θερμανθεί. Πρόσφατα δήλωσε ότι «το πρώτο στάδιο της κλιμάκωσης του πολέμου έχει αρχίσει»:

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν επανέλαβε τις δηλώσεις του, λέγοντας ότι «το πρώτο στάδιο της κλιμάκωσης του πολέμου έχει ξεκινήσει μέσω των αντιστασιακών φατριών που λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις. Εάν αποτύχουν όλες οι προσπάθειες να σταματήσουν αυτά τα εγκλήματα, όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι και η περιφερειακή κατάσταση μπορεί να αλλάξει».

Χρησιμοποιώντας τον όρο «το πρώτο στάδιο», φαινομενικά υπονοεί ότι έρχονται περισσότερα στάδια.

Χωρίς αμφιβολία, νομίζω πως τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης θα χρησιμοποιούν αρκετά τη λέξη «κλιμάκωση» κατά τις σκοτεινές μέρες που έρχονται.

Στην πραγματικότητα, όταν οι Χούθι αποφάσισαν να πιάσουν ένα φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, αυτό ήταν σίγουρα μια «κλιμάκωση»:

Ένα φορτηγό πλοίο καταλήφθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα από αντάρτες Χούτι από την Υεμένη που υποστηρίζονται από το Ιράν, με έως και 22 μέλη του πληρώματος να πιστεύεται πως έχουν συλληφθεί ως όμηροι.

Το «Galaxy Leader» με σημαία Μπαχάμαν φέρεται να επιβιβάστηκε από ένοπλους άνδρες καθώς ταξίδευε νότια, περνώντας από την αραβική χερσόνησο στο δρόμο για την Ινδία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο μεταφορέας οχημάτων είναι εγγεγραμμένος σε μια βρετανική εταιρεία, η οποία ανήκει εν μέρει σε έναν Ισραηλινό μεγιστάνα, και επί του παρόντος είναι μισθωμένο σε μια ιαπωνική εταιρεία, σύμφωνα με αναφορές.

Οι Χούθι είναι τόσο περήφανοι για αυτό που έχουν κάνει.

Μάλιστα, δημοσίευσαν ακόμη και ένα βίντεο στα social media που κατέγραφε την πειρατεία:

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούτι δημοσίευσαν τη Δευτέρα ένα βίντεο που δείχνει την επιδρομή με ελικόπτερο της Κυριακής στο Galaxy Leader, ένα πλοίο μεταφοράς οχημάτων με σημαία Μπαχάμας που διέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούτι κρατούν ακόμα το πλοίο και τα 25 μέλη του πληρώματος. Ένας Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος είπε στο The War Zone ότι πιστεύεται πως είναι η πρώτη επίθεση με ελικόπτερο των Χούτι σε πλοίο.

Το βίντεο ανοίγει με θέα ενός μεταφορικού ελικοπτέρου παραλλαγής Houthi Mi-171Sh με ό,τι φαίνεται να είναι ρουκέτες UB-32 και ένα ελαφρύ πολυβόλο PKM στην πόρτα που πετά προς το σκάφος. Το ελικόπτερο – που φέρει τη μαύρη, κόκκινη, άσπρη και πράσινη παλαιστινιακή σημαία και την κόκκινη, άσπρη και μαύρη σημαία των Χούτι – πετά χαμηλά πάνω από το πλοίο στην πρύμνη και στη συνέχεια προσνηώνεται ώστε τουλάχιστον επτά ένοπλοι μαχητές Χούτι να πηδήξουν και να επιβιβαστούν το Galaxy Leader πριν πετάξει το ελικόπτερο.

Οι Χούτι είναι ένα σωρό τρελοί σιίτες τρελοί, αλλά θα είναι μόνο δευτερεύοντες παίκτες σε αυτή τη σύγκρουση.

Η πραγματική ανησυχία είναι τι θα επιλέξει να κάνει στη συνέχεια η Χεζμπολάχ στο Λίβανο, και τη Δευτέρα φέρεται να προκάλεσαν «εκτεταμένες ζημιές» σε μια στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ:

Επίθεση με ρουκέτα από τον Λίβανο έπληξε τη βάση Biranit του Ισραηλινού Στρατού στο βόρειο Ισραήλ, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα το IDF.

Πλάνα που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκτεταμένες ζημιές και πυρκαγιά που προκλήθηκαν από τους καταστροφικούς βομβαρδισμούς.

Το IDF επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στη βάση.

Ο ανταποκριτής των Times of Israel, Εμανουέλ Φαμπιάν, ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Χεζμπολάχ είναι υπεύθυνη.

Όσο η Χεζμπολάχ περιορίζει τις επιθέσεις της σε στρατιωτικούς στόχους, τα πράγματα δεν θα κλιμακωθούν πολύ.

Αλλά μόλις η Χεζμπολάχ αρχίσει να εκτοξεύει πυραύλους σε πόλεις του Ισραήλ, σίγουρα θα εισέλθουμε σε πολύ επικίνδυνο έδαφος.

Μόλις χιλιάδες πύραυλοι της Χεζμπολάχ αρχίσουν να πέφτουν βροχή στις ισραηλινές πόλεις, ο αμερικανικός στρατός θα εμπλακεί και οι Ισραηλινοί Στρατοί θα αρχίσουν να χτυπούν τη Βηρυτό και άλλες πόλεις του Λιβάνου.

Στο νότιο μέτωπο, οι Ισραηλινοί μιλούσαν για επέκταση των επιχειρήσεων τους στη νότια Γάζα και προς το παρόν η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστηρίζει δημόσια μια τέτοια κίνηση:

Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αντέδρασε την Κυριακή, λέγοντας στο «Face the Nation» του CBS News ότι το Ισραήλ έχει «δικαίωμα» να επεκτείνει τις δραστηριότητές του. Ωστόσο, είπε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν εξακολουθεί να ελπίζει ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα καθυστερήσει, ενώ θα τεθούν σε εφαρμογή πρόσθετες διασφαλίσεις για να αποφευχθεί η βλάβη περισσότερων αμάχων.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Φάινερ, δήλωσε: «Σε περίπτωση που πιστεύουμε πως το Ισραήλ είναι πιθανό να ξεκινήσει πολεμικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του νότου, πιστεύουμε και οι δύο ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, αλλά πως υπάρχει πραγματική ανησυχία, επειδή εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τώρα από το βορρά στο νότο μετά από αίτημα του Ισραήλ».

Όσο πιο μακριά πηγαίνει ο Ισραηλινός Στρατός στη Γάζα, τόσο πιο εξοργισμένοι θα γίνονται οι Ιρανοί και οι τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζουν.

Φαίνεται να είναι απλώς θέμα χρόνου ο πόλεμος αυτός να ξεφύγει εντελώς από τον έλεγχο.

Αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα είναι μόνο η αρχή. Στο νέο μου βιβλίο με τίτλο «Χάος» έχω ένα ολόκληρο κεφάλαιο με τίτλο «Οι 3 Πόλεμοι της Αποκάλυψης». Πραγματικά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή και όλη η ανθρωπότητα θα συγκλονιστεί από τον απίστευτο θάνατο και την καταστροφή που θα δούμε σύντομα.

Το βαθύ μίσος διαπνέεται στη Μέση Ανατολή εδώ και δεκαετίες και τώρα έχει φτάσει σε σημείο βρασμού.

Αν οι Ιρανοί ήταν έξυπνοι, θα σταματούσαν τώρα όσο μπορούν.

Αλλά δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό, και ως αποτέλεσμα ένα εφιαλτικό σενάριο πρόκειται να εκτυλιχθεί στη Μέση Ανατολή ακριβώς μπροστά στα μάτια μας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail