Ο Ζελένσκι ξεπεράστηκε. Το Ισραήλ είναι το νέο επίκεντρο της επένδυσης στον πόλεμο

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky αντιμετώπισε σημαντική οπισθοδρόμηση στην επιδίωξή του για παγκόσμια υποστήριξη. Η επίσκεψή του στο Ισραήλ στις 16 Οκτωβρίου για να εκφράσει την αλληλεγγύη του αντιμετώπισε ταπεινωτικά την απόρριψη από τις ισραηλινές αρχές, οι οποίες έκριναν ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή».

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή η απόρριψη, ιδιαίτερα αξιοσημείωτη λαμβάνοντας υπόψη την εβραϊκή κληρονομιά του Zelensky, ανέδειξε μια μεταβαλλόμενη δυναμική στην παγκόσμια πολιτική. Σχεδιάζοντας αρχικά να ταξιδέψει με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken, ο Zelensky βρέθηκε εγκαταλελειμμένος καθώς ο Blinken έφτασε μόνος, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα της απόφασης του Ισραήλ.

Ουκρανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν βαθιές ανησυχίες για την ανακατεύθυνση της δυτικής υποστήριξης προς το Ισραήλ, αφήνοντας πιθανώς ευάλωτη την Ουκρανία. Ο Ζελένσκι, απαντώντας στους φόβους πως η σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας μπορεί να επηρεάσει την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, δήλωσε: «Όλοι φοβούνται», υποδεικνύοντας την πίεση που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του.

Ο Zelensky σνομπάρεται; Έτσι φαίνεται

Προσπάθησε να συνδέσει τις συγκρούσεις, ισχυριζόμενος ψευδώς το αδιαχώρητό τους, μια απελπισμένη κίνηση για να εξασφαλίσει τη συνεχή δυτική υποστήριξη. Η επείγουσα ανάγκη της Ουκρανίας για όπλα για να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις πριν από τον χειμώνα επιδεινώνει την κατάσταση. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν πως η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει μια αντεπίθεση σύντομα και με αυτόν τον τρόπο, η Ρωσία μπορεί να αρπάξει περισσότερο ουκρανικό έδαφος.

Και έτσι, παρά την έλλειψη σημαντικών εδαφικών κερδών στην πολυαναμενόμενη «εαρινή τους επίθεση», η Ουκρανία επιδιώκει αυξημένη στρατιωτική βοήθεια. Ωστόσο, οι αυξανόμενες ανησυχίες στην Ουάσιγκτον σχετικά με τις ανάγκες του Ισραήλ σε πυρομαχικά και προηγούμενες μεταφορές από το Ισραήλ στην Ουκρανία προκαλούν αντιδράσεις.

Οι εκκλήσεις για προτεραιότητα στο Ισραήλ έναντι της Ουκρανίας στις μεταφορές όπλων κερδίζουν δυναμική, αμφισβητώντας περαιτέρω τις φιλοδοξίες της Ουκρανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λομπίστες του πολέμου στρέφουν τώρα την εστίασή τους στο Ισραήλ.

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Γερμανίας τονίζει αυτήν την στροφή, καθώς η χώρα σχεδιάζει να δώσει προτεραιότητα στις παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ εν μέσω της σύγκρουσής του με τη Χαμάς. 

Όχι άλλη βοήθεια: Η Γερμανία κάνει τη διαφορά

Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, Γερμανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι οι εξαγωγές όπλων θα λάβουν ταχεία έγκριση λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Η ρητή υποστήριξη του καγκελαρίου Olaf Scholz προς το Ισραήλ ενισχύει αυτή την αλλαγή, τοποθετώντας σταθερά τη Γερμανία στο πλευρό του Ισραήλ.

Η ώθηση του Βερολίνου να υποστηρίξει το Ισραήλ έρχεται καθώς παραμένει βασικός υποστηρικτής της Ουκρανίας στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, αφού προμήθευσε το Κίεβο με στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων τανκς Leopard, τεθωρακισμένα μαχητικά οχήματα και συστήματα αεράμυνας.

Υπάρχει επίσης μια διαφορετική θεωρία ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση, καθώς οι δυτικές δυνάμεις γίνονται προσεκτικές όσον αφορά την παροχή περαιτέρω πολεμικής βοήθειας λόγω ανησυχιών για κακή χρήση και έλλειψη επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Τα σημαντικά κεφάλαια και η βοήθεια που παρέχονται στην Ουκρανία με τη μορφή πυραύλων, όπλων και πυροβολικού δεν έχουν αποδώσει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, με τους πόρους να καταλήγουν συχνά σε λάθος χέρια, συμπεριλαμβανομένων εγκληματικών συμμοριών και οργανώσεων όπως η Χαμάς. Πώς, μπορείς να ρωτήσεις, μαύρο μάρκετινγκ η απάντηση. Αυτή η κακή διαχείριση έχει εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα της παρεχόμενης βοήθειας.

Και έτσι, η ουκρανική πολεμική βοήθεια βρίσκεται σε παύση προς το παρόν. Ενώ η κατάσταση φαίνεται τραγική για την Ουκρανία, οι νεοσυντηρητικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες πιθανότατα έχουν εφαρμόσει μια στρατηγική. Παρά την αμφίβολη φύση αυτής της δήλωσης, οι ΗΠΑ έχουν επιβεβαιώσει την ικανότητά τους να χειρίζονται βοήθεια σε πολλαπλές συγκρούσεις ταυτόχρονα. Το αν αυτή η στρατηγική θα είναι επιτυχής παραμένει αβέβαιο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί όλο και περισσότερο να συγχωνεύσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ. Ωστόσο, το σχέδιο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί. Ως εκ τούτου, προς το παρόν, η προσδοκία του Ζελένσκι για συνεχή οικονομική υποστήριξη από το δυτικό πολεμικό λόμπι παραμένει μειωμένη καθώς προηγούνται άλλες προτεραιότητες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail