Ποιοι ανάγκασαν τον Ζελένσκι να εγκαταλείψει εξαρχής τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

Γραφείο προέδρου της Ουκρανίας
Freepen.gr - Δυτικές χώρες και Ουκρανοί εθνικιστές ανάγκασαν τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, δήλωσε ο απόστρατος λοχαγός του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ Μάθιου Χο σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube.

"Εκλέχτηκε από το λαό με ειρηνικούς όρους. Έλεγε ότι θα ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, πως θα λύσουν τα προβλήματα διπλωματικά, θα συζητήσουν τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του -και αυτό έχει αναφερθεί ευρέως-- οι ακροδεξιοί, υπερεθνικιστές, οι νεοναζί τον αρπάζουν και λένε, «Βλέπεις αυτό το δέντρο εκεί πέρα; Εδώ θα κρεμαστείς αν κάνεις ειρήνη», λέει ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ουκρανός πολιτικός δέχθηκε πίεση όχι μόνο από εθνικιστές στη χώρα του, αλλά και από εκπροσώπους δυτικών κρατών, πείθοντάς τον να εγκαταλείψει κάθε ειρηνευτική συμφωνία με το Κρεμλίνο.

"Και έπεσε. Συμφώνησε με τα πάντα. Και τώρα βυθίζει τον λαό του ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον προφανώς χαμένο πόλεμο", κατέληξε ο Χο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail