«Η Δύση δεν είναι πλέον το κέντρο της παγκόσμιας οικονομίας, η Ασία-Ειρηνικός είναι»

pixabay / YlaniteYlanite
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη χάνουν την επιρροή τους ως πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας σε χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, δήλωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας Λουίς Άρς.

Νωρίτερα, ο Arce παρέδωσε στο κοινοβούλιο μια έκθεση για τα αποτελέσματα οικονομικής ανάπτυξης της Βολιβίας κατά τα τρία χρόνια της θητείας του, λέγοντας ότι οι αναδυόμενες οικονομίες, ιδιαίτερα αυτές του όμιλου BRICS, θα διατηρήσουν ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης τουλάχιστον 4% το 2023 και το 2024.

"Αυτή [η οικονομική ανάπτυξη] καθιστά σαφές ότι οι οικονομίες τους αναπτύσσονται ταχύτερα από αυτές των λεγόμενων προηγμένων οικονομιών. Αυτές οι διαφορές στις οικονομικές προβλέψεις εξηγούνται από το γεγονός ότι το μπλοκ των ηγεμονών που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ και την Ευρώπη δεν είναι πλέον κέντρο της παγκόσμιας οικονομίας, δίνοντας τη θέση του στο μπλοκ των χωρών Ασίας-Ειρηνικού», είπε.

Τον Αύγουστο, ο πρόεδρος της Βολιβίας είπε στο Sputnik ότι η χώρα του καλωσόρισε την ένταξη νέων χωρών στους BRICS και ελπίζει να ενταχθεί στο μπλοκ το συντομότερο δυνατό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail